Палава туристка оскверни статуя на римски бог с неприлични пози

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:25 / 19.07.2024
1527
Италия е възмутена за пореден път, след като туристка във Флоренция беше заснета да имитира неприлични действия върху статуя на римския бог Бакхус, съобщава BBC. На снимките, разпространени в социалните мрежи, се вижда как жената целува и имитира секс със статуята в човешки размери.

Фигурата на Бакхус стои върху постамент на ъгъла на улица близо до известния мост "Понте Векио" и е модерно копие на произведението от 16-и век на скулптора Джамболоня. Оригиналът се съхранява в близкия музей "Барджело".

Снимките предизвикаха гневни реакции от страна на потребителите на социалните мрежи, някои от които призоваха жената да бъде арестувана. "Това е резултатът от дългогодишните опити да се превърне Флоренция в Дисниленд", казва потребител.

Антонела Риналди, инспектор по археология и изобразително изкуство във Флоренция, заяви: "Туристите са добре дошли тук, но трябва да уважават нашите произведения на изкуството, независимо дали са оригинали или реплики". "Въпреки че се съмнявам, че тази дама - която осъждам, дори знае разликата", добави тя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Малко преди 100-годишния си юбилей: Почина гръцкият композитор Ми...
Тази зима ще бъде по-студена за Европа
Появиха се кадри от "Сиромах" на Емануела
Джъстин Бийбър с шокираща изповед за наркотиците
Срещали ли са се децата на принц Хари и принц Уилям?
Анелия най-после проговори за катастрофата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).