Панорама на близкоизточно кино започва от следващата седмица във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:17 / 19.03.2009
788
От 26 Март 2009 г. до 11 Април 2009 г., в Club Comics от 20:00 часа зрителите във Варна ще имат възможност да видят шедьоври на режисьори от Близкия изток като Мохсен Махмалбаф, Еран Риклис, Юмит Юнал и Самира Махмалбаф.

Панорамата на близкоизточно кино се реализира от АРТИН ВИЖЪН, с подкрепата на сдружение Позор, Община Варна, арт сдружение Перде, Радио Варна, Алианс Франсез, Списание Едно, Художествен музей „Георги Велчев", ДДЛаб, Програмата и медийното партньорство на варненски медии, сред които Varna24.bg.

Откриването е на 26 март с филма "Костенурките могат да летят". Трогателна история за деца, които обезвреждат мини на турско-иранската граница. Всички в малките селца около границата искат да гледат телевизия и да разберат как протичат военните действия в страната. Малкият Соран е единственият, който може да монтира телевизионните антени. Поглед към войната в Близкия Изток, през очите на обикновените селяни, живеещи в малки населени места някъде сред пустошта. „Костенурките могат да летят" е най-награждаваният ирански филм за последните 5 години.


 


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"
Бум на турските сапунки, сериали със стари и нови сюжети тръгват ...
Доц. д-р Мариана Тодорова: "Фокус" прави революция, само няколко ...
Астролог: Не взимайте важни решения в този период! Без спонтанни ...
Къде изчезна? Зрителите останаха изненадани от "Преди обед"
БГ чалга легенда става на 73 години!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).