Парченце от мощите на Свети Валентин пазят в манастира Св. Св. Константин и Елена

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:26 / 12.02.2009
933
Парченце от мощите на Свети Валентин се пазят в манастира "Св. св. Константин и Елена". Само на три места в света има мощи на светеца закрилник на влюбените: В родното му място град Интерния край Рим, в най-големия руски храм "Христа Спасител" в Москва и в манастира до Варна. Манастирът е получил като дар скъпата реликва преди година и половина от римски кардинали. Свети Валентин се почита както от католиците така и от православните християни, защото той е канонизиран за светец преди разделението на църквата през 11-ти век. В православната традиция на светецът се молят момите и ергените които искат да намерят своята половинка в живота и да се задомят.

Манастирът "Св. Св. Константин и Елена" се намира на няколко километра североизточно от Варна в едноименния курорт. Не е известно кога е основан, но предания разказват, че още през ХVІ век тук живяло монашеско братство и свързват възникването му с чудотворната икона на покровителите на християнството св. Константин и св. Елена и с лечебния извор (аязмо). И до днес този извор е съхранен. Намира се точно зад светия престол в храма. И днес тези, които пристъпят с вяра и упование на молитвите по великата Божия милост, получават изцеление, всеки според нуждите си. Чудесни изцеления от светената вода на аязмото стават и до днес. Миналата година например жена на която е предстояла операция от перде на очите се е излекувала само като миела очите с водата. Мъж който от години е страдал от хронично възпаление на гърлото е решил проблема си със светената вода. Друг случай наскоро е изцеление на незарастващи рани по краката мъж от пловдивско. В манастира всеки богомолец получава като дар шишенце със светената вода от чудния извор.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"
Бум на турските сапунки, сериали със стари и нови сюжети тръгват ...
Доц. д-р Мариана Тодорова: "Фокус" прави революция, само няколко ...
Астролог: Не взимайте важни решения в този период! Без спонтанни ...
Къде изчезна? Зрителите останаха изненадани от "Преди обед"
БГ чалга легенда става на 73 години!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).