Пликовете за печене – един от хитрите помощници на домакините

Автор: Десислава Томева
Коментари (0)
16:36 / 05.11.2024
2920
Пликовете за печене са чудесен инструмент за всички, които искат да създадат вкусни ястия, като същевременно опростят процеса на готвене и сведат до минимум почистването. Тези пликове позволяват на храната да се задушава в собствения си сос и аромати, създавайки сочни, ароматни и питателни ястия с минимално количество мазнина.

Топлината се разпределя равномерно, което позволява дори и по-жилавите меса, като свинско и телешко, да станат крехки и сочни. Пликовете запазват и витамини и минерали в храната, тъй като готвенето в плик изисква по-малко време и минимално количество вода или мазнина.

Пликовете за печене са подходящи за разнообразни видове ястия. Ето някои идеи:

Зеленчуци

Зеленчуците стават особено ароматни и сочни в плик. Можем да изпечем моркови, картофи, чушки, тиквички, лук и дори гъби. Достатъчно е да ги овкусим с малко сол, черен пипер, чесън и мащерка или розмарин и да ги поставим в плика. Зеленчуците ще се сготвят в собствените си сокове и ще запазят хранителните си качества, като същевременно се получава невероятен вкус.

Месо

Печенето на месо в плик е удобно и гарантирано води до отлични резултати. Можете да използвате всякакъв вид месо – пилешко, свинско, телешко, агнешко и дори по-жилави части като свински ребра или телешка плешка. Пликът запазва соковете и позволява месото да се готви бавно и равномерно. Резултатът? Крехко и сочно месо, което буквално се топи в устата!

Риба

Печенето на риба в плик е чудесен начин да избегнем миризмите, които обикновено остават след готвенето на риба. Рибата може да бъде овкусена с лимон, чесън, копър или мащерка, а пликът ще спомогне за задържането на ароматите и соковете. Резултатът е нежна, ароматна риба, която запазва своята текстура и вкус.

Комбинирани ястия

В пликовете за печене можете да комбинирате различни видове храни и аромати – например пилешки бутчета с картофи, моркови и розмарин. Пликовете позволяват всички съставки да се готвят заедно, като обменят ароматите си и създават хармонично ястие, готово за сервиране директно от фурната.

Важни съвети при използване на пликове за печене

– Оставете малко място за разширяване. Храната ще отдели пара и това може да разшири плика по време на печене. Оставете малко въздух вътре или пробийте малка дупка, за да избегнете излишното надуване.

– Печенето в плик обикновено изисква по-ниски температури и по-кратко време в сравнение с традиционното печене. Проверете опаковката на пликовете, за да се уверите, че ги използвате правилно.

– Не се колебайте да експериментирате с подправки и билки. Пликовете позволяват всички аромати да се задържат вътре и така добавените подправки ще допринесат за още по-богат вкус на ястието.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
"Нова Македония": Твърденията за обща история на българи и македо...
Български пилот: Не, самолетът не "мързелува" на връщане, причина...
Учени: Кафето увеличава броя на един вид бактерии в тялото ни
Любима актриса от "Островът на обречените" и "Клюкарката" празнув...
Връхлита ни силна магнитна буря
Празник е! Красиви имена имат повод да почерпят!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).