Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
По-добре не закусвайте банани
Автор: Екип Varna24.bg 10:43 / 02.07.2024Коментари (0)548
© Plovdiv24.bg
Всички знаем, че закуската е най-важното ядене за деня. И не, това не е поредният мит, а е чистата истина. Измислянето на подходящата закуска обаче винаги е леко изтощително.

Колко от вас, чудейки се какво да си направят за закуска, изяждат един или два банана? Много бързо и ефикасно, нали? Да, но оказва се, че бананите не са най-оптималният избор за първото ни ядене за деня.

Въпреки че този плод е смятан за бърза и питателна закуска, нутриционистите никак не се съгласяват с това твърдение.

Едва 25% от структурата на банана е съставена от захари, което го приравнява към сравнително киселите плодове.

Най-подходящият вариант за вашата закуска е ястие, богато на мазнини, което да ви зареди с достатъчно енергия за началото на деня, така че да останете сити до следващото ядене.

Да, първоначално бананите ще ви дадат голям приток на енергия, но за съвсем кратко. Малко след това ще започнете да се чувствате уморени и гладни.

Ако все пак прекалено много харесвате бананите и те са неделима част от вашата закуска, решението на проблема е лесно. Комбинирайте банана с храни, богати на мазнини, като авокадото например. По този начин организмът ви ще си набавии много повече енергия за първата половина от деня.

Вече споменахме, че бананите спадат към групата на по-киселите плодове. Именно, за да се неутрализира ефектът на киселинност, имаме нужда от продукти като авокадото. Комбинирайки банана с други храни, ще успеем да извлечем от него само полезните вещества – калий, магнезий и прочие, пише Edna.bg.

Скритата истина за бананите

Кожа

Цинкът в бананите пречи на образуването на пъпки и раздразнената кожа. Колкото по-често ядете банани, толкова по-скоростно ще се отървете от сухота и лющене на кожата поради факта, че съдържа огромно количество витамин Е в състава си.

Храносмилане

В банана има много фибри, които елиминират храносмилателните проблеми и честия запек.

Отслабване

Жълтите плодове съдържат немалко количество калории. Въпреки това те са много по-здравословна закуска от пълнозърнестите хлебчета и дори нискомасленото мляко. В същото време ни засищат за дълго, което ни пази от честички прегрешения.

Сърце

Бананите, благодарение на калия и магнезия, укрепват сърдечния мускул. Препоръчително е да похапваме банани след тренировка и упражнения, заради способността им да неутрализират млечната киселина.

Зрение

Ако използвате компютър постоянно, трябва да ядете по поне един банан на ден. Той ще попречи на свързаните с възрастта промени на очните мускули.

Анемия

Колкото и странно да звучи, бананите помагат при анемия. В тях се съдържат огромни количества желязо, които се борят както с коварното заболяване, така и със сухата кожа, косопадът, чупливите нокти, като в същото време стимулира защитните функции на организма.

Кръвно налягане

Промените в кръвното налягане се дължат на дисбаланс в организма на калий. Бананите се справят скоростно с този дефицит. Хипертониците задължително трябва да носят по един банан в себе си всеки ден.

За жени

Бананите са безценни за дамите. Те помагат за намаляване на болката по време на менструация и трупат полезни запаси от витамини в организма. Ето защо трябва да се похапват редовно.



Още по темата: общо новини по темата: 5897
03.07.2024 »
02.07.2024 »
01.07.2024 »
27.06.2024 »
24.06.2024 »
23.06.2024 »
предишна страница [ 1/983 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
50-ото Народно събрание
Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Катастрофи във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: