По-хубаво от домашното няма – как да си приготвим кашкавал у дома

Автор: Десислава Томева
Коментари (0)
16:27 / 04.11.2024
253
По-хубаво от домашното няма, затова днес ще ви покажем как да си направите домашен кашкавал вместо купувате боклуци пълни със сухо мляко и съставки с неизвестен произход. Рецептата е на специализирания сайт gotvach.bg. В момента по магазините цените на кашкавала се движат в широки граници- зависи от фирмата и града. На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба ни цени.

Необходими продукти за домашен кашкавал:

– прясно мляко - 4 л

– сол - 4 с.л.

– мая - 15 капки за сирене

– лимонена киселина - 1 с.л.

Начин на приготвяне:

Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта. Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.

След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.

Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.

Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете. Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.

Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.

Виж коментарите (0)

Още по темата (405):
31.10.2024 Експерт: Ресторантът е лукс, всеки сам си избира дали да яде стек за 15
лева
23.10.2024 От фермата до магазина: Над 200% е надценката в цените на прясното мляко у
нас
23.10.2024 В Нидерландия зрял 90 дни кашкавал струва 22 лева, в България е двойно по-скъп, а срокът на зреене е 45 дни
23.10.2024 КЗП започва проверки
22.10.2024 Кукушева: Цената на маслото не се отразява пряко върху цената на сладкарските изделия
21.10.2024 Саламите ще скочат с 25%, ако станат качествени
Още новини от Любопитни новини:
Знаете ли, че хората, които редовно ядат червени люти чушки, живе...
Доц. д-р. Радин Цонев: Хепатит B, C и D са "тихите убийци", защот...
Знаете ли каква е разликата между пробиотик и пребиотик?
Meteo Balkans предупреди: Очаква се усилване на вятъра
Каква е процедурата за смяна при смърт на личния ви лекар 
Лекар: За да не се разболяваме - задължително трябва да има супич...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).