Почина прочута френска певица и авторка на песни

Автор: Цвети Христова
Коментари (0)
10:20 / 12.06.2024
1525
На 80 години почина прочутата френска певица и авторка на песни Франсоаз Арди, научи Sofia24.bg. Тя е известна с изпълнението на меланхолични и сантиментални балади. Арди става известна в началото на 60-те години н миналия век, като водеща фигура на вълната йе-йе. Освен на родния си френски, тя пя на английски, италиански и немски.

Първите си песни записва, когато е на 17 години и се запознава с Джони Холидей. Песента "Как да ти кажа сбогом" е сред най-големите й хитове. Тя бързо се превръща в идол за младите хора с песните си, но и със своя елегантен стил.

Арди е родена на 17 януари 1944 г. в Париж. 

В последните месеци от живота си тя отстоява с много плам правото на хората на достойна смърт. Между края на 2004 г. и началото на 2005 г. Арди е диагностицирана с MALT лимфом. След това певицата претърпя химиотерапия, която първоначално беше успешна. През март 2015 г. състоянието й се влошава и тя трябва да бъде приета в болницата, където е поставена в изкуствена кома. По време на хоспитализацията певицата също си счупи бедрото и лакътя.

Здравето й се влоши и през 2021 г. Тя влезе в новините като привърженик на легализирането на асистираното от лекар самоубийство във Франция, изразявайки желанието си да прибегне до евтаназия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Симона Загорова тръгнала по доктори за отслабване още като дете
Юлиана Дончева получи романтично пътешествие за рождения ден
Наум Шопов продава колата, но май завиши цената
Окончателно Бен Афлек напусна Дженифър Лопес
Бившата на Башар Рахал роди от новия си мъж
Геро обиден заради "Скрита самоличност"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).