Показват изложба, акцентираща върху замърсяването на околната среда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:04 / 28.08.2008
937
Университетските Ботанически градини на СУ „Св. Климент Охридски" съвместно със сдружение „Морски паркове и градини" и със съдействието на сдружение "ADECAES FRANCE- BULGARIE", Областна управа Варна, Община Варна, ВМС на Република България, „Алианс франсез" - Варна, Радио Варна, Регионален център за околната среда на Област Белфор - Франция, Областен съвет на Област Белфор, Посолство на република Франция в България, фирма „Буффа транспорт" ще представят на територията на Университетска Ботаническа градина - Екопарк Варна, от 16.09.2008 до 15.11.2008 г. изложба, акцентираща върху замърсяването на околната среда. Изложбата е насочена към изграждане на адекватна битова култура у подрастващите, свързана с третирането на отпадъците, което е важно особено сега, когато стартират програми за разделно събиране.

Във връзка с изложбата тук е Директора на Регионалния център на околната среда на Област Белфор, за да може пряко да ръководи монтирането и и да проведе обучение на персонала, който ще я презентира.

Голямата част от средствата (около 78 000 евро) включващи изложбата, транспорта до София, превод и дублаж на български и т.н. са осигурени от френските партньори с изключителното съдействие на сдружение "ADECAES FRANCE- BULGARIE", както и от Община Варна, ВМС и др.

Изложбата е изградена като увеселителен парк и включва различни игри и атракции, с цел създаване на отношение у хората към замърсяването на околната среда, осъзнаване на отговорноста ни за опазването и, както и към повишаване на знанията за възможностите за рециклиране и разделно третиране на отпадъците. Изложбата е насочена основно към подрастващите, но ще представлява интерес и за по-широк кръг посетители. Надяваме се да бъде посетена от всички училища в Община Варна, както и от граждани и гости на Варна. Откриването ще се състои на 16.09.2008 от 10.00 часа. Очаква се да присъстват Кмета на Община Варна, Председателя на Общинския съвет, зам. Кмета г-н Коста Базитов, Областните управители на Варна и Белфор, френския посланик и други официални гости.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Сега е съзонът, времето да го приготвим, че без кисело зеле, бълг...
Правлото 8/8/8 ни дава перфектния баланс за живеене и справяне
Скритите опасности, които асистиращите системи крият
Децата в едно семейство – защо се получава така: Възпитаваш ги ед...
Нашият лев съществува още от 19 век и до днес е една от най-стари...
Българинът и компотите в мазата – традиция и то с много плюсове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).