Правителството предостави на община Шабла археологическите разкопки край Дуранкулашкото езеро

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:51 / 06.09.2012
798
Археологическите разкопки край Дуранкулашкото езеро ще се стопанисват от община Шабла, реши на днешното заседание правителството. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Общата им площ е 120 848 кв. м и попадат в землищата на селата Дуранкулак и Стаевци. Научно-методическото ръководство на дейностите, свързани с проучване, консервация, реставрация и експлоатиране на археологическите обекти ще се осъществява от Регионалния исторически музей в Добрич. Предоставянето на имотите ще допринесе за съхраняването и популяризирането на историческото наследство на Добруджа и ще подпомогне развитието на културния туризъм и икономическото съживяване на региона.

Администрацията на Държавната агенция за бежанците ще работи на бул. "Княгиня Мария Луиза" №114б, реши още правителството като отне от МВР два етажа от 6-етажната сграда в центъра на София, ползвана от вътрешното ведомство. Настоящата сграда на агенцията за бежанците в кв. "Овча купел" ще бъде използвана за разширяване на Регистрационно-приемателния център - София, като по този начин ще се осигури капацитет от 120 до 150 места за настаняване на лица, търсещи закрила.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Малко преди 100-годишния си юбилей: Почина гръцкият композитор Ми...
Тази зима ще бъде по-студена за Европа
Появиха се кадри от "Сиромах" на Емануела
Джъстин Бийбър с шокираща изповед за наркотиците
Срещали ли са се децата на принц Хари и принц Уилям?
Анелия най-после проговори за катастрофата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).