Представят календар, посветен на Левски

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:17 / 24.11.2010
481
Календар и нови издания, посветени на Апостола на свободата, ще представи във Варна ръководството на общобългарския комитет "Васил Левски" и едноименната фондация. Срещата се организира от 17,00 ч. в музея на Възраждането, съобщи завеждащата н. с. Станка Димитрова - председател на комитета в морския град.

Уникални снимки и малко известни материали за популярни сподвижници на Апостола са подбрани в календара за 2011 г., с който се отбелязва 135-годишнина от Априлското въстание. Подготвено е и DVD "Най-великият българин". Документалните издания "Левски пред съда на портата", "БРЦК и Арабаконашкия процес- 1872" и "Съратници на Левски" ще имат премиерата си във Варна тази вечер.

Излезли са от печат още вторият том от сборниците "Документалното наследство на Васил Левски" и том 12 от научната поредица "Българско Възраждане", издания на общобългарския комитет. Покани за представянето във Варна са изпратени до училища, читалища, университети, библиотеки и др.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Марта Вачкова тръгна из гората въоръжена, но за гъби
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
"Колко ми даваш" разби зрителите
Гатьо се завръща
Ходене по мъките: Как възрастни хора и самотни майки могат да нам...
Камелия: На мен ми изглеждаше като скеч между двамата. Нямаше да ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).