Представят концерт на квинтет "Musica Bella", озаглавен "Музика за пролетта"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:00 / 15.03.2011
916
Фестивалният и конгресен център - Варна представя концерт на квинтет "Musica Bella", озаглавен "Музика за пролетта", съобщават организаторите. Варненци ще могат да се насладят на събитието на 15 март от 19:00 часа в зала "Европа".

В него ще участват изпълнителите:
Гинка Радилова - цигулка, Тодор Тошев - валдхорна, Зорница Стефанова - маримба, Надежда Георджева - пиано, Димитър Наков - пиано

В програмата: популярни пиеси от Брамс, Дворжак, Шостакович, Монти, Пиацола, Скот Джоплин и др.

В навечерието на сезона, в който всичко в природата се възражда за нов живот, на 15 март, в зала "Европа" за пролетното настроение на варненци ще се погрижи един уникален състав - "Musica Bella" от Пловдив. Интересът към необичайното съчетание на различни инструменти събира петимата млади и талантливи изпълнители на концертния подиум. И тъй като съставът е нетрадиционен, трябва сами да си осигуряват аранжиментите. С тази отговорна и предизвикателна задача се заема Зорница Стефанова. И се ражда изкуство, което вълнува със своето изключително музикално пъстроцветие, съчетаващо яркостта и кристалната чистота на цигулката, кадифената, близка до човешкия глас, звучност на валдхорната, тайнствения свят на маримбата, проникновеността и мелодичността, които могат да извлекат четири ръце от пианото.

За турнето си във Варна квинтетът подготвя изключително атрактивна програма, която включва популярни и обичани произведения от Дворжак - "Славянски танц", Скот Джоплин - "Maple leaf Rag", Брамс - "Унгарски танц", Шостакович - "Валс", Монти - "Чардаш", Пиацола - "Либертанго", и други.
Квинтет "Musica Bella" ви очаква, за да ви поздрави с пролетта.

Цените на билетите са 8 лв. и 5 лв. - за учащи и пенсионери.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
След 20 години те отново са заедно
Камелия: Чалгата е поведение, а попфолкът не може да бъде изкорен...
Могат ли имитиращите млечни продукти да навредят на здравето ни?
Първи подробности за новата голяма находка от Хераклея Синтика
Най-големият фестивал за независима музика избра своята песен за ...
Кои са храните, които благоприятстват мозъчната функция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).