Премиера на филма "Раци" на Иван Черкелов ще се състои в петък

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:15 / 23.02.2010
1206
Премиерата на филма "Раци" на Иван Черкелов ще се прожектира в зала "Европа" на Фестивалния комплекс на 26 февруари от 18.30 ч, научи Varna24.bg. След прожекцията зрителите ще могат да се срещнат с продуцента Росица Вълканова.

Атрактивната идея на организаторите е едновременната премиера в 22 български града, което ще се реализира на 25 и 26 февруари.

Историята в "Раци" ни среща с двамата приятели Доката и Дебелия, опитващи се да изкарват прехраната си със случайни занимания и така се оказват въвлечени в криминалната борба на две враждуващи бизнес групировки. Вкопчени като раци в примамките, които всекидневието непрекъснато предлага, героите сами определят съдбата си - изпълнявайки безобидни на пръв поглед поръчения, двамата приятели се озовават накрая един срещу друг.

В главните роли са популярните млади актьори Филип Аврамов и Валери Йорданов, а ролите на бизнесмените, които се намесват случайно, но фатално в живота им, са изиграни от Рангел Вълчанов и Николай Урумов. Участват още Евгения Баракова, Красимир Доков и Слава Дойчева (Раша от новелата „Дървният ангел" във филма „Обърната елха").

Световната премиера на „Раци" се състоя в рамките на състезателната програма на Московския международен филмов фестивал през юни 2009 г. Впоследствие филмът бе селектиран за участие в редица престижни фестивали по света, сред тях Карлови Вари, Сеговия и Мадрас. В София филмът бе показан единствено в рамките на Киномания.

В "Раци" Иван Черкелов остава верен на своя авторски почерк, който го очерта като един от най-самобитните режисьори на съвременното българско кино. Анкета на вестник „Култура" от 1993 г., в която участват 200 български критици, постави неговия дебют „Парчета любов" (1989) сред десетте най-добри български филма на всички времена, а „Обърната елха" (2006), реализиран в съавторство с Васил Живков, беше окачествен от пресата като „филмът, върнал международния престиж на българското кино".


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Днес е подходящ ден да изхвърлите ненужното от дома ви
Денят за всеки според зодията
Родни звезди пропищяха от измама в социалните мрежи
Мел Гибсън обикаля в Европа, за да търси място за продължението н...
За първи път учените успяха да видят в детайли движението на плаз...
Марта Вачкова тръгна из гората въоръжена, но за гъби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).