Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Претендент за Световната купа по приготвяне на паеля ще нагости варненци
Автор: Цвети Христова 14:18 / 19.06.2024Коментари (0)1583
©
За първи път България ще има представител на Световната купа по паеля - "World Paella Day Cup 2024“, предава Sofia24.bg. Българин е сред претендентите за най-добър майстор на паеля в света! Николай Тодоров – Ник, един от организаторите на най-големите фестивали и концерти в България в последните години, се впуска смело в световната надпревара и има нужда от вашия глас, за да покаже на света авторската си рецепта за паеля.

World Paella Day Cup e кулинарно световно първенство за приготвяне на паеля, което ще се проведе за седми път във Валенсия с участници от цял свят. Целта на първенството е да популяризира паелята и да избере най-добрия майстор на вкусното и обичано испанско ястие.

В момента тече гласуването, което ще открои финалистите – 44 кандидати от 25 страни се борят за 10-те места на финала, който ще се проведе на 20 септември 2024 г. във Валенсия. За подбора са изключително важни както националните гласове в подкрепа на всеки един от кандидатите, както и медийното отразяване и публичността на инициативата във всяка страна.

Българският претендент ще направи кулинарни демонстрации в София и Варна. На 21 юни ще гостува в София по време на “Северен Парк Фест“

от 18.00 до 21.00 часа. На 23 юни ще бъде във Варна на VARNA STREET FOOD PARK на Крайбрежна алея, 3 буна от 12.00 до 14.00 часа.

Николай Тодоров – Ник е известен и като създател и идеолог на концепцията за алтернативен градски начин на живот. Името му се свързва и с организирането на едни от най-мащабните кулинарни събития и фестивали в страната. Кулинарията е

едно от хобитата му, а паелята е негова страст от години. Първата му среща с ястието е преди 25 години и до момента е сготвил стотици паели на събития от всякакъв мащаб – фестивали, партита, демонстрации, работилници. На финала на World Paella Day Cup Николай Тодоров ще трябва да представи своя авторска рецепта за паеля, по която вече работи.

Гласуването е до 25 юни 2024 г. Може да подкрепите българина тук.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: