ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Претоплянето на тези храни в микровълнова фурна е вредно | ||||||
| ||||||
Експерти по хранене изтъкват, че има определени храни, които не е препоръчително да претопляте в микровълнова печка: Твърдо сварени яйца Твърдо сварените яйца са чудесен източник на протеин, но използването на микровълнова печка за тях може да бъде опасно. Тъй като в яйцето се натрупва пара, може да се получи натиск, който да доведе до изригване, когато яйцето бъде нарязано или ухапано. Това може да се случи не само в микровълновата фурна, но и когато разрежете яйцето на чинията или при ядене, което може да бъде болезнено. Храни, богати на витамин C Витамин C е водоразтворим и много чувствителен към топлина. При висока температура той се разгражда и губи своите полезни свойства. Храни като броколи, чушки, горски плодове и листни зеленчуци, които са богати на витамин C, не трябва да се претоплят в микровълнова фурна, за да се запази максимално тяхната хранителна стойност. За да извлечете най-полезното от тях, препоръчително е да ги ядете сурови. Пиле Претоплянето на пиле не е опасно за здравето, но от гледна точка на вкуса и качеството, експертите не препоръчват да го правите. Когато пилето се съхранява в хладилника, мазнините в него могат да се окислят, което променя химическата структура на месото и води до неприятен вкус. След повторното му претопляне, влагата, която първоначално е била в месото, се изпарява, оставяйки сухо и жилаво пиле. Вместо това, можете да използвате остатъци от пиле за салати, сандвичи или обвивки, без да ги претопляте. Морски дарове Морските дарове, като риба и миди, също не са подходящи за претопляне в микровълнова фурна. Високата топлина води до бързо изпаряване на влагата в морските дарове, което ги прави сухи и с неприятна текстура. Професионалните готвачи съветват да избягвате претоплянето на морски дарове изобщо, тъй като това може да развали вкуса и консистенцията им. Пържола Претоплянето на пържола може да доведе до загуба на нейната деликатна текстура и вкус. Месото става сухо и жилаво, а неравномерното загряване може да доведе до частичен прегряване на едни части от месото и оставане студени в други. За да запазите вкуса на пържолата, по-добре е да я изядете студена или да я преработите в ново ястие, например сандвич или салата. Препоръчва се да не разчитате на микровълновата, а да изберете алтернативни методи за претопляне или консумация на остатъците. Например, храни като пилешко месо могат да се превърнат в съставки за нови рецепти, които не изискват претопляне, като сандвичи, салати или обвивки. Чрез това можете да запазите както вкуса, така и хранителната стойност на храната. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Някои магазини спират продажбата на дубайски шоколад
08:42 / 19.01.2025
Храните, които можем да ядем късно вечер, без да напълняваме
16:25 / 18.01.2025
Един от любимите поети на България днес стана на 85
19:11 / 18.01.2025
Това е първият голям мост във Варна
08:27 / 20.01.2025
Голям ръст на безстопанствени кучета във Варна, ето как да помогнете
16:05 / 18.01.2025
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Varna24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: