Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Проф. Любомир Стойков: Ален Делон живя щедро - той беше обект на небивало възхищение и огромни дози завист
Автор: Йоланда Пелова 20:15 / 19.08.2024Коментари (0)2062
©
Ален Делон живя пълноценно, мъжкарски и щедро. С цялото си сърце раздаваше чар и талант, силите си посвети изцяло на седмото изкуство. Беше обект на небивало възхищение и огромни дози завист, злоба и интриги. Признанието му бе, че е програмиран за успех, но не и за щастие. При него успех и щастие са различни неща. Това каза за предаването “България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" проф. Любомир Стойков, журналист и моден експерт.

Според проф. Любомир Стойков, за да бъдат оценени по достойнство качествата на един мъж, до него трябва да има жени, които да са на неговото ниво - културно, естетическо, емоционално, екзистенциално, сексуално дори. "Делон признава, че дължи живота и кариерата си на жените. До последния си дъх носи в себе си спомените и представите за любимите жени в живота си. Той поставя на висок пиедестал жените със силен характер, тези, които не се подчиняват, но и не се стремят към доминиране", отбеляза той.

“Говорейки за Ален Делон, ако се върнем към ролите му в “Бъди красива и мълчи", “Черното лале", “Гепардът",  през “Бурсалино", “Двама мъже в града", “Зоро", “Смъртта на един негодник", ще трябва да констатираме, че има много голямо сходство между реалния живот на актьора и филмовите му въплъщения. Тежкото му детство, гангстерският му период, службата му в армията, смяната на различни и непривични професии са част от житейския фундамент върху кой той стъпва, за да изиграе блестящите си роли, както и богатата му фантазия и огромния му талант като хамелеон да се преобразява от нежност и страстност към бруталност и хладнокръвие. Редица анализатори го определят като първият екранен образ на т.нар. “стилен убиец", разказа проф. Любомир Стойков.

Той добави, че по Ален Делон тъгуват не само световната културна общественост, не само безбройните негови фенове, но и целият моден свят.

"От 2009 г. Ален Делон е свързан с централата на “Кристиан Диор" като едно от най-популярните лица на техните мъжки парфюми. Стилът му на обличане, визуалната култура, имиджа и репутацита на Ален Делон се оценени през неговата оригиналност, иновативност и непретенциозност. Той е перфектен представител на кежуал стила и спортната елегатност. Негови любими детайли във външността му са оксфордските ризи с яки батън-даун, плетените вратовръзки, прави панталони с висока талия, оксфордските обувки, пуловери с V-образни деколтета, дюс ризите, белите дънки са негова запазена марка. Ален Делон подобно на Джеймс Дийн и Марлон Брандо е модна икона, квинтесенция на маскунулистичната красота, ексклузивното актьорско майсторство и необикновеният чар и съблазнителност", подчерта проф. Любомир Стойков.

"Кой е основният фактор за успеха на един актьор? Индивидуалният талант, големият режисьор, с който работят или пък темата и сюжета на филма, в който се снимат. И трите фактора имат значение, но нека не подминаваме ролята на режисьора, който може да извлече най-доброто от един актьор, както и да го съсипе, разбира се. Ален Делон си е партнирал с най-големите режисьори-великани на игралното кино на ХХ век Лукино Висконти, Рене Клеман, когото той нарича “Моят учител, човекът, който  ме е научил на всичко", Микеланджело Антониони, Жан-Люк Годар, Бертран Блие", поясни проф. Любомир Стойков.

Той каза още, че ще запомня Ален Делон със силното и завладяващо екранно присъствие, с идеала за мъжка красота, със силата на духа му, с хармонията между изкушаващият външен вид и завидната вътрешна устойчивост на характера. Здравата му монолитна житейска философия. Със златните уроци на големия мъжкар, на внимателния кавалер и едновременно с това на войнстващият рицар, който повелява не можеш да спечелиш любовта на жените, ако не си истински, ако не си непокорен, ако не си самобитно нежен и страстен. Едно лошо момче с магнетично лице и добро сърце, което няма да отиде в Рая, а ще отиде там, където си поиска. Защото чудото Ален Делон като изумителен актьор, икона на мъжката красота, и еманация на силния характер ще продължи да възхищава и вдъхновява дълго-дълго време след физическата си кончина. Защото такъв стил не може да бъде забравен, а такава красота не може да бъде усмъртена", заключи проф. Любомир Стойков.



Още по темата: общо новини по темата: 11
23.08.2024 »
21.08.2024 »
21.08.2024 »
21.08.2024 »
19.08.2024 »
19.08.2024 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Бюджет 2025
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: