Прославиха страната ни: Диана Добрева и Георги Господинов с признание от Франция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:54
373
Високо международно признание за театралния режисьор Диана Добрева и писателя Георги Господинов – те ще бъдат удостоени с ордена "Рицар на изкуствата и литературата". Добрева ще бъде наградена на 15 октомври, а Господинов на 23 октомври лично от френския посланик в България Жоел Мейер в резиденцията на френското посолство у нас.

Отличието се връчва от министерството на културата на Франция за изключителни постижения в областта на изкуството и влиянието им в Европа и по света. Освен театрален режисьор, Диана Добрева изиграва главни роли в няколко български и чуждестранни филми. Носител е на награда "Икар“, както и на две статуетки "Аскеер“, а нейни спектакли са участвали в десетки международни театрални фестивали. 

Стихосбирка на Георги Господинов с номинация за френската награда "Маларме"

"За мен това е огромно признание за изкуството, с което аз се занимавам – театъра, за българския театър изобщо. Много щастлива и очаквам церемонията", каза Добрева. Тя допълне, че фактът, че отличието се връчва от Франция е вълнуващо и се чувства поласкана. "От друга страна е и много задължаващо, което значи, че ще се стремя с още по-големи усилия и безкомпромисност да продължавам да правя театъра, който правя", допълни още Добрева пред NOVA.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Колко ще ни струва да подготвим автомобила си за зимата?
Тази разядка с авокадо е най-полезната и вкусна добавка към вашат...
Гастроентеролог: Никога няма да ям картофена салата
Актриса от "Седем часа разлика": Не съм добра майка!
Ще сме свидетели на рядко явление тази вечер, погледнете към небе...
Този малък и вкусен плод ще ви спести доста гинекологични проблем...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).