Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Противно на очакванията: Хапването на повече сладичко ни прави раздразнителни и мрънкащи
Автор: Екип Varna24.bg 16:36 / 14.08.2024Коментари (0)1348
© Blagoevgrad24.bg
Захарта е "лошото момиче“ сред всички хранителни вещества. Макар и да носи наслада на небцето, продуктите, които са богати на тази съставка, могат да имат не толкова положителни качества за организма ви. Кои са признаците, че прекалявате с консумацията на захар?

Постоянен апетит 

Ако постоянно жадувате за сладки храни и напитки, това може да означава, че консумирате твърде много захар. Изберете по-здравословни алтернативи като плодове, ядки и семена, за да ограничите апетита си.

Енергийни сривове 

Консумацията на повече захар може да доведе до внезапни скокове и спадове в енергийните ви нива, което води до чести сривове през целия ден. Изберете сложни въглехидрати като пълнозърнести храни и бобови растения, които освобождават енергия бавно, за да поддържате енергийните си нива през целия ден.

Наддаване на тегло 

Прекомерната консумация на захар може да допринесе за увеличаване на теглото и да увеличи риска от затлъстяване. Наблюдавайте приема на захар и изберете варианти с ниско съдържание на захар, когато е възможно. Съсредоточете се върху балансирана диета с достатъчно протеини и фибри.

Храносмилателната ви система не работи добре

Подобно на акнето, лошото храносмилане може да възникне поради множество причини. Независимо от първопричината, експертите казват, че диета с високо съдържание на захар не може да спомогне за това. Твърде много захар може да намали разнообразието на микробиома на червата ви само за една седмица, според проучвания върху плъхове и мишки.

Даването на животните на захарен разтвор, подобен на повечето безалкохолни напитки, не само намалява добрите бактерии в червата им, но също така позволява на вредните бактерии да процъфтяват, пише "Аз жената". Консумацията на много захар и безалкохолни напитки е свързана с високи нива на възпалителни заболявания на червата като улцерозен колит.

Зеленчуците и храните с високо съдържание на фибри, от друга страна, имаха защитен ефект. Но ако ядете храни с много добавена захар, е вероятно да ви липсват някои други важни хранителни вещества за здравето на червата и цялостното благосъстояние.

Кожни проблеми 

Твърде много захар може да наруши производството на колаген и еластин в кожата ви, което води до акне, бръчки и други кожни проблеми. Намалете приема на захар и увеличете консумацията на богати на антиоксиданти храни като горски плодове и листни зеленчуци, за да поддържате здрава кожа.

Често боледуване 

Високият прием на захар може да отслаби имунната ви система, което ви прави по-податливи на инфекции и заболявания. Включете цели, непреработени храни, богати на витамини и минерали, в диетата си, за да подсилите имунната си система. Ограничете преработените храни и сладките напитки.

Мрачно настроение

Когато ядете захар, ще имате краткотраен прилив на енергия. След това обаче този прилив ще изчезне, оставяйки ви с много ниски нива на енергия. А това означава, че ще бъдете мрънкащи и раздразнителни. Разбира се, нездравословните храни могат да задоволят вкусовите ви рецептори и да ви направят щастливи за кратко време. Но те няма да се отразят добре на дългосрочното ви настроение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Природни стихии
Бюджет 2024
Избор на български еврокомисар
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Избират нов български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: