Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Пускат в продажба билетите за “Калиакра рок фест” 2009
Автор: Екип Varna24.bg 17:24 / 26.03.2009Коментари (0)736
©
Истински рок удар очаква феновете на рока в България от 1 до 3 юли в Каварна, където тази година освен обявените вече MOTLEY CRUE и DREAM THEATER ще гостуват още и SCORPIONS, ANTHRAX, BLIND GUARDIAN, NEAL MORSE и LAUREN HARRIS. Организаторите на Калиакра рок фест 2009 - Община Каварна и Жокер медиа пускат в продажба билети за фестивала от утре - 27 март 2009.

Билетите ще са с цена 100 лв., като ще важат и за трите дни (1-3 юли). Местата, на които ще се продават са: в Билетния център на НДК, мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg, а поради традиционния вече интерес от страна на феновете от съседните Румъния, Сърбия и Македония, тази година ще се продават билети и на тяхна територия (на www.ticketpoint.ro и www.bilete.ro за Румъния и на www.eventim-yu.com за Сърбия и Македония).

В четвъртото издание на Рок фестивала феновете ще се срещнат с едни от най-големите имена на световната Рок сцена. Калиакра Рок Фест 2009 ще бъде открит на 1 юли от американската глем рок група MOTLEY CRUE. Те пристигат за първи път в България и то в оригинален състав. В тон с тяхната ексцентричност ще бъде и съпортът им в лицето на Lаuren Harris (дъщеря на Steve Harris от Iron Maiden).
На 2 юли ще посрещнем легендарната немска хард рок група SCORPIONS - идол на не едно поколение рокери и рок групи в света. Групата, която накара цяла Европа да запее The Wind of Change - символ и химн историческите промени в света в края на 1989г; групата, която първа стъпи на Червения площад по време на Желязната завеса пред повече от 350 000 души; SCORPIONS, които вече 40 години пишат със собствен почерк историята на Световния Рок - абсолютно закономерно попадат в сърцето на Калиакра Рок Фест.

Не само те, но и съпортът им заслужава уважението на публиката - на сцената излизат самите ANTHRAX. Ню Йоркската хеви метъл група е една от "голямата четворка" в метъла на 80-те заедно с Metallica, Megadeth и Slayer. Американците ще забият първи на 2 юли и за първи път пред хилядите си фенове в България.

След тях и преди SCORPIONS ще видим и BLIND GUARDIAN - хеви метъл гост от Германия и също с доста сериозни публика.

Заключителният трети ден на фестивала (3 юли) ще бъде не по-малко мощен в музикално и емоционално отношение. В светлината на прожекторите попада прогресив метъл групата DREAM THEATER. След историческия им концерт в София на същата дата преди седем години, групата с най-верните фенове в света, ще се разпише на сцената в оригинален състав. Последният 10-ти студиен албум на прогресив метълите от Ню Йорк - BLACK CLOUDS & SILVER LININGS, се очаква на пазара през юни, когато започва и Европейското им турне, с дата 3 юли в Каварна.

Съпорт на идолите ще са NEAL MORSE, новата група на едноименния дългогодишен фронтмен на Spock's Beard - един от основните възродители на класическия прогресив рок от 70-те години. В почти всичките солови албуми на NEAL MORSE (но не и този път) участва и Mike Portnoy - емблематичният барабанист на DREAM THEATER, като двамата са много близки лични приятели.

И тази година по традиция Цонко Цонев, кмет на Каварна, ще зарадва един от гостите на Калиакра Рок Фест с възможно най-рокерската награда - мотоциклет Harley Davidson. Късметлията ще трябва да отговаря на единственото условие - да е притежател на тридневен билет за Калиакра Рок Фест 2009. Той ще бъде изтеглен след приключването на феста.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Мигрантски натиск към България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (459) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (622) 19%
Пълна трагедия (1722) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: