Рецепта за уникално вкусна баница: Който е опитал веднъж, направил го е и втори път
Съставки за баница с кисело зеле
· Бутер тесто - 1 пакет
· Кисело зеле - 500гр
· Пилешко филе - 200гр
· Лук - 150гр
· Черен пипер - На вкус
· Захар - На вкус
· Сол на вкус
· Кимион - 3 гр
· Доматено пюре - 2 с.л.
· Чесън - 1 скилидка.
· Яйце - 5 бр.
· Разбито яйце - 1 бр.
Метод на готвене за баница с кисело зеле:
Загрейте в тенджера 2 с.л. растително масло, сложете кимион и ситно нарязан лук. Запържете за няколко минути, след това добавете доматено пюре и запържете за 2 минути. Добавете зелето със саламурата и оставете да къкри, като разбърквате, докато зелето омекне (ако е кисело, добавете захар). Важно е в края на задушаването да няма вода в зелето.
Пилешкото месо се нарязва на ситно и се запържва със скилидка чесън за 2 минути. След това добавете малко вода и, като затворите капака, задушете на слаб огън за 3-4 минути. След това изпарете цялата вода, като разбърквате. Сварете яйцата за 7 минути след като заврат, обелете и намачкайте на каша с вилица. Смесете яйцата и пилето.
Разточете един лист тесто върху пергамент и го поставете във форма или върху лист за печене, поставете пълнежа върху него: първо пиле и яйце, след това зеле отгоре. Покрийте с втори блат и запечатайте краищата. Направете 2-3 дупки с вилица, за да излезе парата. Намажете с яйце и сложете във фурната, предварително загрята на 160 градуса, за 20 минути. Който не е пробвал тази баница с кисело зеле е сгрешил според www.actualno.com