Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Рецептата за пиле със зеле – най-достъпните продукти на пазара за седмицата
©
След като стана ясно, че според статистиката на ДКСБТ, едни от малкото продукти, които поевтиняват на седмична база са зелето и пилешкото, решихме да ви посъветваме как да ги сготвите.

Пиле с прясно зеле е толкова класическа комбинация, колкото и пиле с ориз и пиле с картофи. Рецептата за пиле със зеле е задължителна част от всяка книга с българска национална кухня, като различните рецепти имат малки вариации. Приготвянето на пиле с прясно зеле е лесно, а резултатът е наистина много вкусен, ястие, което буди апетита на всеки. Ако искате домът ви да се изпълни с аромат на вкусна манджа и да напомни кухнята на баба, то рецептата за пиле с прясно зеле е подходящата рецепта.

Необходими съставки:

– пилешко месо – 1 кг

– зеле – 2 кг

– домати – 500 грама

– червен пипер – 1 супена лъжица

– бахар – 5 зрънца

– дафинов лист – 6 броя

– олио – 1 кафена чаша

Първата стъпка от рецептата за пиле с прясно зеле е подготовката на продуктите. 2 килограма зеле е приблизително една малка зелка. Нарязвате зелето на ситно, поръсвате със сол и намазвате.

Може да ползвате всякакво пилешко месо - както цяло пиле нарязано на порции, така и само бутчета например. Измивате доматите, след което ги почиствате и настъргвате.

В голяма тенджера изсипвате нарязаното зеле, добавяте мазнината, доматите,  и подправките и разбърквате добре. Ако през сезона, в който приготвяте пиле с прясно зеле няма вкусни пресни домати, може да ползвате и домати от консерва. Оставяте зелето да ври, около 30 минути, докато поомекне, след което добавяте и парчетата пиле и отново разбърквате. Оставяте да ври още около 30 минути, докато и пилето, и зелето са почти сварени.

Изсипвате пилето със зеле от тенджерата в тава и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути, или докато ястието придобие леко златист загар.

Източник: supichka.com



Още по темата: общо новини по темата: 444
19.01.2025 Владимир Иванов: Не очаквам резки изменения на пазара, ще се покачат цените на плодовете и зеленчуците
19.01.2025 Ще ядем пиле със зеле, само те поевтиняват, всичко друго стана по-скъпо
19.01.2025 За последните 10 години: Чаят е поскъпнал с 50%
16.01.2025 Асоциацията на свиневъдите с прогноза за цената на свинското през 2025
година
15.01.2025 Трудно за вярване, но според НСИ – хранителните продукти са поевтинели през декември, спрямо предходния месец
13.01.2025 Мариана Кукушева: Цената на хляба ще расте неудържимо
предишна страница [ 1/74 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Процедурата за избор на нов главен прокурор
Избори в САЩ
51-ото Народно събрание
Зима 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: