Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Режисьорът Димитър Димитров: Направих филм не за иконата, а за човека Георги Аспарухов
Автор: Екип Varna24.bg 11:04 / 04.10.2024Коментари (0)720
© Фокус
Много исках "Гунди – Легенда за любовта“ да не се гледа само от левскари или фенове на футбола. Не исках да направя хвалебствен филм за една икона, а филм за човека и после за футболиста. Държах филмът да бъде наситен с емоция, защото вярвам, че това е един от най-важните елементи в киното. Това каза режисьорът Димитър Димитров в предаването "Сториборд“ на радио "Фокус“ с водещ Благой Иванов.

Филмът може да бъде гледан по екраните в страната от 18 октомври. "Гунди – Легенда за любовта“ се заражда като идея преди седем години. Сценаристът Емил Бонев предлага на Иван Христов и Андрей Арнаудов да работят заедно по този амбициозен проект. Покрай дългогодишната си работа с двамата продуценти по различни проекти Димитър Димитров получава покана за режисиране на филм за Георги Аспарухов, на която първоначално отказва заради лисата на бюджет и заради голямата отговорност. Скоро след това Иван Христов го уверява, че бюджет за филма ще има и че много спонсори и приятели са повярвали на идеята. "Тръгнах в това приключение с две условия към продуцентите – че няма да правя спортен филм и че започна ли да го правя, да не ми се бъркат в работата“, сподели Димитър Димитров.

Сценаристът на филма Емил Бонев прекарва години в проучване на личността на Аспарухов. "Беше изкарал месеци с Лита – съпругата на Георги Аспарухов, и знаеше всичко от личния им живот до най-малкия детайл. Тази жена отвори света си към нас, което е огромно доверие. Аз се включих в работата по този сценарий преди две години, за да направим един режисьорски сценарий. Целият материал, всичко събрано и отработено до момента от Емо и от Иван Христов аз трябваше да го концентрирам и да го направя като едно отделно произведение, което да бъде самостоятелно като филм, не само като биографичен филм за него“, разказа режисьорът.

Той подчерта, че много е държал на актьорската игра и на това образът на Гунди да носи симпатията и харизмата, която хората искат да видят. "Това беше една от най-тежките режисьорски задачи. Благодарение на Павел Иванов смятам, че нещата станаха по много добър начин“, посочи Димитров. Павел Иванов е подходил изключително професионално за ролята на Гунди. "Дубльор не е използван в нито един момент. Павел с месеци тренира футбол, свали килограми, не спираше да играе, топката беше станала част от ежедневието му. Идваше на срещите в офиса ни с топка. Това е достойно за уважение и е пример за това как един актьор трябва да се готви за една роля. Той направи невъзможното“, смята режисьорът.

За пресъздаването на футболните мачове във филма са използвани дигитални ефекти. "Много говорихме за това как ще изглежда и как трябва да се работи с колегите от Immerse FX, които се наеха да направят нещо, което в България не е правено до момента – филм с толкова много CGI. Това бе неизбежно, защото няма как да се напълни цял стадион, няма как да се заснеме и контролира. Това е трудно и за Холивуд. Те много ни помогнаха в идеите как да го направим и ние го направихме по най-трудния за тях начин, защото по лесния снимането щеше да отнеме месеци“, разказа Димитър Димитров.

По думите му целият екип е дал всичко от себе си филмът да изглежда на много високо, дори на световно ниво. "Много искахме да не си кажем "Е, като за български филм е добре“." Димитър Димитров описа проекта като филм за любовта – любовта към футбола, към любимата, към детето, към семейството, към Родината, а според водещия на "Сториборд“ Благой Иванов "Гунди – Легенда за любовта“ има основателните амбиции да се превърне в един от върховете в българския боксофис, не само за тази година.

"Гунди – Легенда за любовта“ има амбицията и на практика успява да пресъздаде живота и на човека, и на футболиста Георги Аспарухов в една историческа епоха. Ако човек има емоционален интерес към темата, ще остане доволен“, коментира Иванов. Според него филмът е безупречно издържан в техническо отношение. "Картинката изглежда кинаджийска. Картинката, монтажът, динамиката работи, и то по начина, по който е поставено като цел“, категоричен е водещият.



Още по темата: общо новини по темата: 1801
04.10.2024 »
04.10.2024 »
04.10.2024 »
04.10.2024 »
04.10.2024 »
04.10.2024 »
предишна страница [ 1/301 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
Борба за влияние в Близкия Изток
Секретна операция: Задържаха известен диригент за присвояване на много пари
Арестуваха Брендо
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: