Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Рок на температури под нулата в ТУ-Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:25 / 07.10.2013Коментари (0)1150
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - Варна:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Температури около и под нулата, неспиращ северен вятър, облаци, заплашващи с дъжд - всичко това беше факт в събота вечерта, но нямаше значение в четирите часа на ТУ РОК ФЕСТ 2013: Поколения. Хиляди фенове, премръзнали, но изпълнени с ентусиазъм, останаха верни на любимите си изпълнители и екзалтирано крещяха: Още, още! D2, които закриваха фестивала, с готовност изпълняваха парче след парче, дори когато се оказа, че трябва да пеят още 10 минути след последния бис, заради очакван на летището самолет, който отложи планирания за фойерверките час.

Първи на сцената излязоха домакините - група "Неврон" от Техническия университет. Изпълнението им, макар и в най-ранния час, успя да зареди въздуха с рок и от всички страни към сцената в кампуса на Техническия заприиждаха хора. Веднага след тях беше редът на група "Шепот", съставена от ученици от Математическата и Пета гимназия. С авторските си парчета групата спечели много фенове за участието си в конкурса на D 2 "Голямо междучасие", където представят Варна. Онлайн гласуването за най-добрата ученическа група на България продължава до 10 октомври.

Вторият варненски участник в надпреварата също беше в събота на Техническия - хлапетата от Iron Sharks. Те са от Френското училище и са на по 10 и 11 години. Оказа се, че малките рокаджии вече имат много фенове, които дружно им пригласяха на песента от конкурса "Деца на града", а изпълнението на "Черната овца" на "Ахат", направо взриви по-възрастната част от публиката. "Железните акули" раздадоха много автографи - почти колкото звездите от Революция Z, които бяха буквално пометени от тълпи от млади фенове още след обед по време на репетицията. Въпреки студа и факта, че трябва да тръгнат за София по тъмно на другата сутрин, за да са на снимки в 11 часа, Джулия Бочева, Никола Стоянов, Иван Тишев и Иван Иванов с часове се снимаха с всички и подписаха стотици плакати, тениски, дневници.

В темата на второто издание ТУ РОК ФЕСТ - "Поколения", бяха и "ветераните" от Група "66". Повечето от тях са бивши възпитаници на Техническия университет, посветили живота си на музиката. На сцената в двора на Техническия излязоха още музикантите от PIZZA и Tribute to Godsmack. Митко Кърнев от D2, който беше ментор на фестивала, обяви изпълнението на Tribute to Godsmack за най-добро в събота вечер. Бандата, част от която участва и в първото издание на TU ROCK FEST в състава на "Майндред", получава безплатен запис на едно от парчетата си, което скоро ще се завърти по няколко национални радиостанции.

За втора поредна година студентите от Техническия университет успешно издържаха рок заверката, с която вече по традиция започва зимният семестър. През 2012 г. гости на TU ROCK FEST бяха музикантите от Б.Т.Р. Данчо Караджов от "Сигнал" - ментор и водещ на феста - избра шестте варненски рок банди, които заедно с рокерите от ТУ-Варна зарадваха хилядите фенове на твърдата музика.

"Домакините от Техническия университет са схванали най-главното - няма добри студенти там, където няма як, качествен купон", заяви Митко Кърнев, който лично представяше всяка от групите, и благоди на ректора проф. Овид Фархи и помощник ректора Митко Александров за професионалната организация на 4-часовия концерт. "Догодина ще опитаме да направим фестивала в повече дни, за да могат да се изявят всички варненски групи", каза в отговор Митко Александров.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: