Рокери ловят риба в резиденцията на Тато

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:59 / 04.07.2009
927
Рокери ловят риба с голи ръце в бившата резиденция на Тато край Шабла. Любителите на моторите са превзели луксозния курорт, въпреки че цените не са от най-ниските. Наемът на ден на бунгало е 400 лв., а нощувката в апартамент в "Добруджански двор" е стотарка. Рокерите обаче не могли да устоят на предизвикателството всеки ден да ядат прясна риба. Те я ловят дори с голи ръце от миниатюрния шадраван в двора на резиденцията. После пък я похапват печена, пържена или на чорба, забъркана от вещите ръце на леля Гинка.

Въпреки че нощувките не са евтини, храната в резиденцията е на доста ниски цени. Едно черно кафе струва 60 стотинки, бутилка бира пък е само 2 лв. Специалитетът в кухнята освен рибената чорба са и варените раци. Готвачите обаче предлагат и вкусни кебапчета или кюфтета, пак от риба. Виното пък се доставя директно от избата в Евксиноград. Въпреки това една прилична вечеря в резиденцията излиза само около 20 лева.

Гостите на Тато се наслаждават и на невероятни разходки. Цялата резиденция е разположена на 5 хил. декара. В непосредствена близост се намират Шабленското езеро и Езерешкото езеро. В тях се развъждат сом, гол шаран, див шаран, бяла риба, щука, костур. Всички специалисти са категорични, че там се множат и най-хубавите раци в цяла България. Те са по-големи и по-вкусни от тези в Дуранкулашкото езеро, защото Шабленското е по-дълбоко, казват рибарите.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"
Бум на турските сапунки, сериали със стари и нови сюжети тръгват ...
Доц. д-р Мариана Тодорова: "Фокус" прави революция, само няколко ...
Астролог: Не взимайте важни решения в този период! Без спонтанни ...
Къде изчезна? Зрителите останаха изненадани от "Преди обед"
БГ чалга легенда става на 73 години!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).