С грандиозен мегаспектакъл Драматичният театър отбелязва годишнина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:19 / 30.03.2011
893
С грандиозния мегаспектакъл "Аз, театърът" Драматичният театър "Стоян Бъчваров" ще отбележи 90-годишнината от създаването си. Постановката е режисирана от Стоян Радев Ге.К. Очаква се на сцената утре вечер в 19:00 часа да стъпят повече от 200 изпълнители, сред които танцувални, певчески и инструментални трупи, които ще се включат в представлението заедно с варненската театрална трупа. "Аз, театърът" е разходка назад в историята. Постановката ще съдържа фрагменти от музика и спектакли, играни през годините. Сценарият на "Аз, театърът" е съвместна работа на режисьора Стоян Радев и Елица Матеева, които дълго време са се ровили в архивите, за да представят на зрителите най-важните и емблематични моменти от изминалите 90 години.

"Идеята на спектакъла е да се превърне в празник за душите на артистите. Надеждата ми е в салона да има хора, които да съпреживеят празника им, тъй като те се раждат и често умират в театъра, забравят проблемите и живеят за театъра", сподели във варненското студио на Дарик Стоян Радев. И не пропусна да отбележи, че най-добрата оценка за актьорите и тяхното дело е тази на публиката.

"Преди 90 години, когато обществеността построява театъра в следвоенна обстановка, Варна е била доста по-бедна, а днес едва ли си даваме сметка колко е ценно това. Все още варненци наричат сградата на "Стоян Бъчваров" "операта", тъй като историята не се знае, въпреки че сградата на театъра е централна и емблематична за морската столица", не скри болката си режисьорът.

Ровейки се в архива на театъра Стоян и Елица откриват, че вече 90 години живеем в странна цикличност. През 10 години нещата се преповтарят, хубавото и лошото се редуват, а човекът никак не се е развил във времето, независимо от прогреса на технологиите, каза още Стоян Радев.

В юбилейния спектакъл участват всички актьори от варненската трупа, а освен тях на сцената ще излязат още около 200 изкушени от сцената изпълнители.

След премиерата си "Аз, театърът" ще се играе всеки месец, така че много варненци да могат да го видят.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Камелия: Чалгата е поведение, а попфолкът не може да бъде изкорен...
Могат ли имитиращите млечни продукти да навредят на здравето ни?
Първи подробности за новата голяма находка от Хераклея Синтика
Най-големият фестивал за независима музика избра своята песен за ...
Кои са храните, които благоприятстват мозъчната функция
Мария Василева: Изложбата на Константин Златев "Peace by peace" и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).