ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Шеф Кустев: Брад Пит ми даде бакшиш от 50 паунда | ||||||
| ||||||
Това каза в "Добро утро, Европа“ по Euronews Bulgaria шеф Илиан Кустев. Историите в книгата са за рецептите. Откъде съм ги взаимствал, с кого съм ги правил. Има такива с японски мои колеги, с Андре Токев, с други приятели, феноменални шефове от целия свят. Така съм навързал рецептите, че да е интересно на хората откъде идват тези неща и как съм ги научил. Опитах се да бъде забавна книгата. За мен рецептите не са сложни, опитах се да ги направя максимално разбираеми за хората. Отговарям на въпроси в социалните ми мрежи. Не мога да отговоря на всички, но се старая. Аз не прекалявам с храненето, просто пробвам нещата, които готвя. Това не е ядене. В кухните с висок статут задължително се пробва. Но главните готвачи там казват - пробваме, не ядем. Разбираш какъв е вкусът и така. Ям основно протеин - пиле, риба, телешко, зеленчуци, от плодовете си позволявам основно банани, и разбира се от време на време зимата по-мазно месо или сиренца. Моят девиз е "Перфектната подготовка предотвратява провала на представлението". Това ни различава от Мишлен ресторантите по света и нашите тук. Там имаш абсолютно всичката посуда - блендери, цедки, рингове, силиконови форми. Това нещо ти дава възможност да се разгръщаш. Така си улесняват живота. Колкото и да натискаш, ако нямаш хубав блендер няма как да направиш гладко пюре например. Аз съм изключително горд, че съм имал възможността да готвя на Маргарет Тачър. Не съм я виждал, тя си ядеше от нашето дневно меню в Лондон, когато работих. Там няма как да имаш претенции, всичко е много високо качество, с много хубави продукти, просто няма как да сбъркаш каквото и да ядеш. Винаги изпращаше комплименти на кухнята. Тя ядеше различни храни. Риба, телешко, хапваше и доста зеленчуци с трюфел. Не беше много претенциозна. Но заради възрастта не ядеше всякакви неща. На Джони Деп решихме да му направим качамак с Явор Сарафов, нещо, което е близо до нашата кухня. Леко го променихме, направихме и таратор. Постарахме се да усети нашия вкус. Още 2006 г. готвих на Брад Пит. Сега разбирам защо ядеше такива неща, готвих му омлет от белтъци, просто този тип хранене те държи в добра форма. Даде ми 50 паунда бакшиш, защото много му хареса. |
Още по темата: | общо новини по темата: 6073 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/1013 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Коледният базар на пл. "Независимост" във Варна се завърна
11:58 / 01.12.2024
Закърпиха положението в район "Одесос"
14:10 / 30.11.2024
Уловиха двуметрова есетра в морето край нос Емине
13:23 / 30.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Varna24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: