Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Шеф Манчев призна кой е менторът му
Автор: Диана Бикова 08:42 / 02.05.2023Коментари (0)1520
©
Шеф Иван Манчев беше специален гост на Деня на отворените врати в Университета по хранителни технологии в Пловдив в петък. Кулинарният спец участва в награждаването на победителите от националния конкурс "Млади изследователи 2023" за ученици от 10 до 12 клас.

"Изключително интересно мероприятие, за да видим университетът къде е, защо е, къде са тенденциите, какво иска да направи. Изключително съм горд, че г-н Моллов ме покани в този прекрасен университет" - каза в интервю за Plovdiv24.bg шеф Манчев.

Кулинарната култура в България е на добро ниво, но има и какво да се желае. "Всички продукти, които познаваме, трябва да ги развиваме и да даваме най-доброто от себе си. България като цяло е много благодатна на климат, на производство на продукти, на зеленчуци и какво ли още не. Въпросът е да ги развиваме максимално и да сме най-добрата градина в Европа. Аз вярвам в това. Защото сме били такива преди 1944 година" - смята той.

Шеф Манчев сподели, че ще има нов сезон на "Кошмари в кухнята", а в момента се заснема новият сезон на "Черешката на тортата", който ще се излъчва по Нова телевизия. "Страхотни участници ще има, много предизвикателства и много интересни теми се развиват. "Черешката на тортата" е изключително хубаво предаване и позитивно" - разкри в интервюто.

Топ готвачът призна, че душата му се пълни, когато участниците в кулинарните предавания правят нещата със сърце и душа. Не пожела обаче да сподели какво го изнервя.

Приема за свой ментор Анди Цал от Швейцария, който има звезда "Мишлен", но се учи и взема идеи и от други хора.

Когато разберем, че сме зеленчувата градина на Европа, когато продуктът, който произвеждаме, е издигнат в култ, тогава бихме имали "Мишлен" ресторант. Ще се превърнем в най-добрата кулинарна дестинация, когато и индустрията разбере това, смята шеф Манчев.

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Коледно-новогодишни празници 2024/2025
51-ото Народно събрание
Зима 2024/2025 г.
Никулден 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: