Шеф Манчев с изненада в "Черешката", сам учи участниците как се готви

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:33 / 05.01.2025
535
В студиото на "Събуди се“ топ готвачът разказва за уроците на най-добрите, за равносметките на новата година, за именните дни и изненадващите нови епизоди на "Черешката на тортата“.

Следващата седмица в новите епизоди на "Черешката на тортата“ шеф Манчев ще избере някои от рецептите на участниците и ще им покаже негов прочит на същите.

"Ще им покажа как аз бих я приготвил. Така прибавям една добавена стойност към рецептите, които те са сготвили. Ще кажа на всеки поотделно какво е моето мнение за всяка рецепта. Това е нещо ново, което вкарваме в предаването. От друга страна, всяка рецепта носи със себе си едно вдъхновение и ново изживяване. Така че е хубаво храната да ти дава този стимул, тази перспектива в душата. За да може, когато седне на масата, човек да се чувства доволен от това, което е направил. Участниците ще покажат себе си чрез храната, а аз, виждайки тяхното отношение, мога само да коригирам тяхното готвене.“

Неговата последна книга "Черешките от "Черешката на тортата“ е поредното вдъхновение за хората, които искат да се занимават с готвене.

"В книгата има много интересни рецепти, а по този начин хората могат да опитат много различна храна. В предишната си книга "Мечти и кошмари“ описва цялата си кулинарна история. Много хора, след като са я прочитали, са се вдъхновявали от целия път. Защото зад всеки успял човек има дълъг път, който той е извървял. Понякога някои хора мерят по кората, а не по съдържанието. Така че това, което съм отразил в книгите, показват моят кулинарен път. Те дават и пример за това как човек би успял в определена област“, споделя шеф готвачът.

Шеф Манчев споделя, че баща му и баба му са хората, които го насочват към кулинарната професия. Започва от най-ниското ниво като помощник готвач, бута колички, зарежда стока. Търсил е съвета и примера на по-опитните от него. През годините това му дава стремеж. След като завършва висшето си образование и заминава за Швейцария.

Там за него се случва най-голямата промяна, защото вижда как професионалисти в сферата на кулинарията, които се отнасят абсолютно професионално към всеки един детайл от работата.

"Това създава перспектива, в която виждаш, че всичко зависи от теб и от твоя път! Не съм предполагал, че кулинарията ще се развие толкова бързо в България. Това е един отрасъл, който се разви много бързо за много кратък период от време. Защото хората се отвориха към света, пътуват, виждат различни храни и продукти. Ако приемем, че преди 20 години емблемата беше кебапче, пържола и ракия, в момента хората търсят винен туризъм, културен туризъм, свързан с храна. Хората вече са по-взискателни, имат повече критерии. А това означава по-голяма отговорност за нашата работа!“, категоричен е той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3444):
08.01.2025 Цвети Стоянова: Живеех на ябълка на ден, няколко ореха и мед
07.01.2025 Сашо Кадиев поиска сваляне на "Кой да знае?"
07.01.2025 Ивет Лалов крие тайна от раждането на сина си
07.01.2025 Роксана насмете бенда си
07.01.2025 Официално край на една любов: Бен Афлек и Дженифър Лопес се разведоха
07.01.2025 "Едва не ме убиха": Памела Андерсън с ужасяваща история за живота й
Още новини от Любопитни новини:
Какво ще бъде времето днес във Варна?
Традиции и обичаи на Бабинден
Двоен празник днес!
Къщата на Ваня Костова стана старостилна църква
Ще задържи ли пролетното време във Варна и утре?
Финалът на Мис България наближава с вълнуващи подобрения, обявлен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).