ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Шеф Михалчев за най-тежкия момент в живота му: Две седмици не знаех къде се намирам | ||||||
| ||||||
"Имам и тъмна страна, но и нея си я харесвам. Това означава, че съм натиснал някой, който се е опитал да ми сложи чатала на врата. Най-хубавото нещо, което са ме научили японците е да черпа дивиденти от лошотията или да четеш между редовете. Не харесвам определението "Умами гуру“ и по-скоро бих се определил като шун. Това е в точния момент, на перфектното място да набереш цвета от сакура (японска вишна), в точния момент, за да приготвиш от него десерт“, коментира мастър готвачът. За поезията в кухнята "За мен поезията е в почивния ден да се разхвърлям по гащи и чорапи и жена ми, която свири от пет годишна, да ми свири на пиано. Природата е главният готвач и тя прави поезията в кухнята. Без нея сме нищо. За разлика от Западна Европа, които искат до покоряват, надграждат и превземат, японците са на обратно. Те живеят в синхрон с природата. Фанатичен съм относно продуктите. Това да отгледаш един продукт и да го извадиш от земята, а не да го застреляш. И майка ми готви със сърце и за оризът си има своя пропорция – 5:1 или 6:1. Не мога да й обясня, че е 1:1. За мен готвенето е с много техника и различна посуда“, признава Михалчев. За остарялата тенденция, която трябва да си отиде според него "Не съм нито против веганите, нито против хората, които обичат месо. Това разделение трябва да се убие. Второто нещо. Виждам колеги, които работят с пинсети. Аз не работя с пинсети, а с пръчици. За да стигнеш до пинсетата, трябва да си преминал през корените си. Трябва да си готвил друсан кебап, агнешко по гергьовски, капама и след това да вземеш пинсетите. Само да вметна, че съм завършил военна медицина и съм наясно с инструментите. Също така относно блендърите – не всеки продукт подлежи на блендиране и така му се губят ценни съставки и аромати“, коментира шеф готвачът. "Започнах осми срещу девети клас в кухнята и веднъж не получих заплата и тогава плаках в кухнята. Исках да си купя слънчеви очила“, споделя кога е плакал в кухнята. За успеха, съпровождал го през годините "Аз съм като камък, който устоява на това, което трябва да се направи. Но при мен важи и правилото не на всяка цена. На мен слава не ми трябва, а пари. Нямам опиянение от славата и все още стъпвам на земята. Относно инцидента с Андре Токев аз съм му говорил много пъти. Той не е джигит, а алкохола го спъна. Истинското каране е не по пътищата, а на пистата. Аз когато пия, имам шофьор. Ако пия едно-две питиета с колеги, имаме шофьор, който си е на договор към ресторанта. Мисля, че шеф Токев си извади поука, защото е изключителен характер. Счупи си главата и съм сигурен, че няма да посегне към алкохола“, коментира славата и последствията от нея. "Труден избор беше да прекратя с кулинарното предаване. Тръгвам си на любимото число – 7 или когато започвам да усещам, че съм натрапник или не мога да се справя с дадена ситуация. Не мисля, че съм се изчерпал и при шеф Виктор Ангелов показах една работа с голяма риба. Беше интересно и атрактивно. Мога да показвам още доста неща.“ За предстоящите нови проекти "Мисля за отварянето на ново заведение“ За най-тежкия момент в живота му "Когато ни затвориха, защото кухнята е нашия втори дом. Две седмици не знаех къде се намирам. Мислехме за доставките до вкъщи, но аз съм против тях. Нашата храна около 95% от нея не става за доставка да вкъщи. Затова беше голямо лутане. Също така и смъртта на баща ми. Когато си замина стария бухал беше срив. Понякога ми се иска да заплача, но ми става смешно. Липсва ми много за щуротиите, за наученото от него. Беше ми много интересно да се разхождам в лабораториите в Института по зара и паразитни болести. Баща ми ме научи да карам кола, да плувам“, признава Петър Михалчев. "Любовта на живота ми носи името Марио – синът ми, който е от любовта на живота ми Ина. Избрах я, защото е красива и умна, а тя първо избра мен, защото съм тъп и може да ме манипулира. Истината е, че говорим за химия. Не съм от най-романтичните хора. Имал съм и сполучливи изненади и не толкова. Мисля, че днес ме харесва, защото не се предавам лесно. "Ако бях Господ щях да кажа за Шеф Михалчев, че е Свети Петър ключаря. |
Още по темата: | общо новини по темата: 3610 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/602 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Променят кръстовището до този мол във Варна
16:40 / 20.11.2024
Светна най-голямата коледна къща във Варна
10:27 / 21.11.2024
Община Варна с важно съобщение за такса смет
16:26 / 20.11.2024
Важна дирекция в Община Варна с нов началник
14:09 / 20.11.2024
Главният архитект на Варна съобщи важни данни за строителството в града
08:21 / 21.11.2024
Варненски специалист с важни съвети към семействата с мъжки рожби
16:12 / 21.11.2024
Вижте какво поставиха за нощна Варна
16:27 / 20.11.2024
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Varna24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: