Силвена Роу: Опасно е да се пие много вода, внимавайте

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:54 / 20.06.2024
2189
"В България и всъщност никъде хората не пият достатъчно вода. Много вода да се пие също е опасно, внимавайте. Трябва да се консумира не повече от литър и половина максимум вода на ден“.

Това каза шеф Сливена Роу пред bTV.

"Яжте марули, те са с най-ниски калории и с най-висок процент вода – 96%. Краставицата в България съдържа 95% вода, тиквички, домати – 94% и динята – 92%. Сега е сезонът на дините и ягодите, които имат около 91%. Това са храните, които трябва да ядем. Правете си бульони, студенти супи и тартори, за да може да намалите температурата на тялото“, съветва Силвена Роу.

По думите ѝ обаче голямото количество студени храни и напитки също не са полезни.

"Внимавайте с ледените напитки и сладоледите, защото температурата на тялото спада страхотно много и то започва да енергетиизра себе си, за да възпроизведе повече температура. Храносмилането изисква страхотно много енергия. Кафето и чаят са диуретици, те са дехидратиращи вместо да ни хидратират. Ако пиете едно кафе – две чаши вода, за да си повдигнете хидративното ниво“, каза тя.

По думите на шеф Силвена Роу през лятото трябва да ядем леки и лесно храносмилаеми храни. 

"Това е сезон, в който трябва да се ядат най-много зеленчуци и плодове, месо да се яде не повече от около два грама на кило. Ако сте 80 килограма, яжте по 160 грама протеин на ден, но да не се яде в никакъв случай тежка храна. Тя не само ни затлачва, унива и ни прави летаргични, мързеливи и т.н., тя изисква много усилия на тялото ни за храносмилане“, обясни тя.

Силвена Роу отново напомни колко полезно е пиенето на вода с лимон сутрин и разкри няколко подправки, които биха ни се отразили благоприятно.

"Има една подправка, която всеки трябва да взима, освен ако няма медицински проблем и трябва да се допита до доктора. Ако сте здрав и силен, слагайте сутрин като се събудите, без изключения, една-две чаши вода с малко лимон. Добавям и една лъжица чист оцет от ябълка и три пъти кайен, специална чушка. Той е страхотен за разреждане на кръвта и прочистване на артериите. После пия огромна чаша със зелен чай. Друга важна подправка е кервизът, листата му и самият той имат много висок процент вода, добавяйте го във всяка салата“, посочи тя.

Виж коментарите (1)

Още по темата (345):
01.07.2024 София Бобчева на режим с апарати за отслабване
01.07.2024 Тейлър Суифт се заклещи на сцената
01.07.2024 Капитонова обяви, че харчи по 100 хил. лева на месец
01.07.2024 Бившата на Башар Рахал стана майка за втори път, кой е бащата?
01.07.2024 Звезди се правят на батки, размахват пистолети
01.07.2024 Галена снимала клип от алблума си в Музея на науките във Валенсия
Още новини от Любопитни новини:
Мартин Трошанов: Българската фантастика претърпява рененсанс, чит...
Кристина Костова коментира основната идея за създаване на шрифт з...
Мая Бежанска: Мастър класът "Играй с нас" е за всеки, който има л...
Meteo Bulgaria: Мощна буря удря България до часове, има опасност ...
Георги Караманев: Спорно е къде се справя по-добре ChatGPT - при ...
Нов регламент за бутилките с капачки, които не се отделят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).