Скоро може да бъде одобрен нов метод за лечение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:13 / 31.05.2024
1068
Нов метод на лечение срещу посттравматичния стрес чака да бъде одобрен. За целта американските регулатори ще трябва да направят нещо, което не са правили никога досега: да дадат зелена светлина за използването на незаконната популярна парти дрога, известна като екстази, съобщи Bloomberg.

Новото лекарство е версия на MDMA, известно като екстази, и е произведено от Lykos Therapeutics Inc., компания за лекарства, основана от неправителствена организация, която от десетилетия защитава идеята за предлагането на психеделична терапия на масовия пациент.

На 4 юни ще се проведе дебат с външни експерти към Консултантската комисия за психофармакологични лекарства към Службата по храни и лекарства на САЩ, като се очаква както компанията производител, така и службата да представят позициите си. По всяка вероятност до август ще има взето решение дали медикаментът да бъде одобрен.

Едно от основните притеснения е това, че при провеждането на тестовете участниците са знаели, че получават MDMA.Златният стандарт обикновено е нито участниците, нито този, който дава медикамента, да знаят дали получават лекарство или плацебо, за да може реално да се осъществи оценка на въздействието.

Новите лечения са силно необходими за посттравматичното стресово разстройство. Има само две лекарства, одобрени за лечението му, като съществуващите терапии не работят за много хора. През последните години MDMA и други психеделични лекарства като гъбите бяха спрягани като възможно лечение на различни състояния, включително депресия, тревожност, никотинова зависимост, анорексия и др.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Опасно време днес! Предупреждение за бури в половин България, екс...
Уникален! Ергенът Евгени с емоционален призив към шофьорите
Мартин Трошанов: Българската фантастика претърпява рененсанс, чит...
Кристина Костова коментира основната идея за създаване на шрифт з...
Мая Бежанска: Мастър класът "Играй с нас" е за всеки, който има л...
Meteo Bulgaria: Мощна буря удря България до часове, има опасност ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).