ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Стоян Шопов: Оказва се, че ледът е една от най-важните съставки за коктейла | ||||||
| ||||||
"Като всяко едно момче, сблъсквайки се с реалността на живота и училище и стоейки пред него за това какво да правя, попаднах на едно предаване по една българска телевизия и бяха поканили бармани. Това много ми хареа. Не се бях замислял, че изобщо някога може да работя нещо като барманство поради простия факт, че аз не консумирам алкохол", сподели той. Шопов сподели, че в началото е инвестирал всичките си средства в себеусъвършенстване на уменията си. Той е преминавал през обучения, пътувал е по света и е посещавал семинари. "Лека-полека започнах да експериментирам. Намерих едно място, което беше прекрасно - с много добри бармани. Започнах да чета книги, да ходя на семинари и куросве. Първите няколко години парите, които изкарвах, ги вкарвах в обучения, за да си купя някои по-различни неща като шейкър, чаша. да си платя някой курс, да пътувам извън България. С времето това се подобри", каза още той. Шопов разказа и за част от популярните трендове в българската бар култура и за това какви коктейли са били предпочитани от клиентите през годините. В началото на моята кариера беше много интересно време, защото беше епохата на т. нар. "Диско коктейли" - коктейлите в големи чаши, с чадърчета. шарени сламки, различни слотове (бел. от ред. - тоест цветове). Лека-полека това цялото значение започна да се канализира - да обръщаме повече внимание на това какво пием в чашата, какъв е алкохолът, колко е качествен, различни видове коктейли започнаха да навлизат в България. Преди си пиеха само текила, после имаше период, в който започнаха да се пият по-изтънчени коктейли, след това вече се канализираха нещата от рода на по по-простичките коктейли, но с по-качествени съставки и да се направят по-бързичко. Един сложен коктейл му трябват 4-5 минутки, а крайният клиент иска хем да му е вкусно, хем да му е бързо", обясни той. Надя БРАЙТ |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Ryanair пуска нови полети
10:59 / 28.11.2024
Виктор и Беба отново заедно
08:46 / 29.11.2024
Важни новини за голям ремонт във Варна
16:36 / 28.11.2024
Вижте какви решения взе днес Общинския съвет на Варна
16:50 / 28.11.2024
Wizz Air със страхотни новини от летище Варна
14:55 / 28.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Varna24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: