"По същият начин би трябвало и постепенно да включваме по начина, по който сме изключвали съответните храни, от които сме се лишавали дълъг период от време. В конкретния случай най-напред се включват млечните продукти, след това яйцата, заедно с тях във всеки хранителен прием по един представител от отделните групи животински храни, които не са били консумирани. Ето защо чак на обяд трябва да включим месото, гарнирано обаче с леки зеленчукови добавки. Би било стрес за организма, ако се нахвърлим още в 12.00 часа след църквата към пържолата или към агнешкото" добави проф. Байкова.
По думите ѝ липсата на плавен преход може сериозно да претовари храносмилателната система на организма. "Всеки орган в човешкото тяло, поставен в режим на свръх работа, рискува да отключи здравен проблем, в случая някакво остро възпаление на храносмилателните жлези, било то гастрит, ентероколит, не дай си Боже панктреатит, който протича много рисково за живота" допълни проф. Байкова.
Още по темата (47): | |