Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Съветът на фризьора: В основата на всичко стои генотипът ни, има бои, които могат да доведат до сериозно увреждане на косата
Автор: Десислава Томева 15:02 / 15.07.2024Коментари (0)1691
© Blagoevgrad24.bg
В нашето съвремие има две професии, които звучат тежко, а в миналото дълбоко ги подценявахме. Тава са "шеф готвач" и "коафьор". Различни телевизионни формати ни показаха, че готвенето е наука, оказва се, че и фризьорството е такава и далеч не отстъпва. Замисляли ли сте се, че произходът на боята, която нанасяте на косата си може да ви донесе проблеми или в най-добрия случай незадоволителен резултат?

Екип на Blagoevgrad24.bg потърси отговорите и се срещна с професионалист по темата.

Цвети Василева е име, познато на мнозина в бранша на фризьорството. С 10-годишен опит зад гърба си, тя е не само собственик и управител на салон за красота COLORS, но и истински ентусиаст, посветен на своята професия.

Пътят ѝ я отвежда в два салона, нарича ги "два свята" – малък бутиков салон, с изискана клиентела и професионален учебен център, посещаван от хора от различни националности.

"Другият салон беше със статут на "Професионален учебен център"- по фризьорство, позициониран до големи университетски болници и бизнес сгради. Посетителите бяха много и различни националности- Индия, Пакистан, Корея, Гърция, Венецуела и др", разказва момичето.

Именно тази контрастна среда й дава възможност да направи ценни наблюдения за поведението на клиентите и спецификите на фризьорската професия.

Клиентът е на първо място, той се води от цена, експертиза и грижа, споделя Цвети. 

"За мнозина цената е водещ фактор при избора на фризьорска услуга. Малцина се интересуват от опита и квалификацията на фризьора, а още по-малко от произхода на материалите, с които се работи". Експертът отбелязва, че е важно клиентите да осъзнават, че зад всяка качествена услуга стои не само евтина цена, но и професионализъм и грижа.

Разнообразие от коси, различни нужди

Работата в двата салона й показва ясно, че различните националности имат и различна структура на косата.

"Забелязах, че в салона посещаван от българи, приложените формули постигнаха с лекота желаното оцветяване. Докато в салона с чуждестранни посетители често имаше нужда от повече усилие за да се постигне добър резултат".

Цвети споделя, че италианските и испанските бои, с които работи, постигат чудесни резултати при българките, но при дамите от азиатски произход е нужно повече внимание и грижа. Изсветляващите продукти, предназначени за азиатска коса, например, не са подходящи за по-тънките скандинавски коси.

В основата на всичко стои генотипът. Козметичната индустрия работи с местни продукти, предназначени за местни нужди. Ако имаме път към Южна Америка, например, и ни хрумне да си купим оттам кремове за лице или боя за коса, със сигурност ще сбъркаме. Не защото не са качествени, а защото не са разработени за нашите ширини.

"Още преди години се убедих, че марка продукти създадена за европейския генотип коса, трудно ще има добър успех приложена върху Азиатския генотип коса. Така например изсветляващи продукти предназначени за Азиатския генотип коса използвани за далеч по-фини коси от Скандинавия, биха агресирали по-тънката по вид коса. Ако не се подходи с особено внимание по време на процеса на изсветляване може да се стигне до сериозно увреждане на косата", категорична е Цвети.

Специализацията е ключът към успеха

Тя е убедена, че фризьорството е сфера, в която е нужна тясна специализация. Да се фокусираш върху едно или две направления е ключът към постигането на високо ниво на експертиза. Затова тя съветва клиентите да търсят фризьор, който е специализиран в конкретната процедура, която желаят. Има експерти в боядисването, такива в смесването на цветовете, дори "гадатели", които могат да разберат какво точно иска клиент, който не знае какво иска.

Еко продукти и дигитално присъствие

В последно време все повече компании за фризьорски продукти се обръщат към природата, търсейки екологични формули и опаковки. Цвети е убедена, че е важно да се минимизира вредното влияние на козметичните продукти върху околната среда. Що се отнася до рекламата, в днешно време е изключително лесно да откриеш фризьорски салон. Онлайн платформите, социалните мрежи и личните препоръки са едни от най-ефективните начини за популяризиране на бизнеса.

Мисия: Красота и увереност

За Цвети фризьорството е не просто професия, а мисия. Тя е убедена, че грижата за външния вид е тясно свързана с настроението и самочувствието на човека. Красивата прическа може да донесе не само естетична наслада, но и увереност и успех в живота.

10 години вдъхновение и красота

Цвети Василева е пример за отдаденост и страст към професията. Нейният 10-годишен опит е богат на уроци, наблюдения и вдъхновение. Тя е не само майстор фризьор, но и истински творец, който докосва с красота и повдига самочувствието на своите клиенти.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: