Танцов състав от Украйна гостува в Шабла

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:55 / 31.05.2010
792
В последния ден от фолклорния събор "С България в сърцето", който се провежда в град Каварна, в Шабла гостува детски танцов състав от град Измаил /Украйна /. Визитата бе организирана от сдружение "Обединени за Шабла" и със съдействието на община Шабла.

Преди концерта децата имаха възможността да видят символът на града - фарът при нос Шабла. Част от обиколката им из Общината включваше разглеждането на картините от пленера "Арт пътеки 2010". За да запечатат завинаги своите приятелски взаимоотношения с община Шабла, гостите посадиха дърво пред сградата на поликлиниката. До него техните приятели от танцов състав "Българка" направиха същото.

"Както растат дърветата, така да растат и нашите взаимоотношения и когато след години отново дойдете в Шабла, тук ще ви чакат вашите приятели и вече порасналите дървета"- каза д-р Йорданка Стоева, организатор на приятелското посещение. Както повелява традицията, танцьорите бяха посрещнати с българска погача и много подаръци, осигурени от щедри шабленци и Общината.

Поздрав за гостите бяха стихотворенията на учениците от ІІІ клас с класен ръководител Милена Тодорова. Концертът завърши с право българско хоро и едно приятелство без граници, възраст, език.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мел Гибсън обикаля в Европа, за да търси място за продължението н...
За първи път учените успяха да видят в детайли движението на плаз...
Марта Вачкова тръгна из гората въоръжена, но за гъби
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
"Колко ми даваш" разби зрителите
Гатьо се завръща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).