Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тази билка нормализира кръвното и пречиства тялото от токсини
Автор: Екип Varna24.bg 10:27 / 21.06.2024Коментари (0)1046
©
Тази билка е едно от най-древните и ценни растения, което е много популярно в света на народната медицина. Липовят цвят има много полезни свойства и може да има благотворно въздействие върху нашия организъм - от нормализиране на кръвното до стимулиране на имунитета и пречистване на тялото от токсини.

Липовият чай е естествен имуномодулатор, който помага за укрепване на имунитета ни. Благодарение на уникалния си състав липовият чай активира защитните функции на организма, подобрява работата на имунната система и помага в борбата с вирусите и бактериите, според изданието The Health Site. Чаят от липа има диуретичен ефект, който помага за премахване на отпадъците и токсините от тялото. 

Подобрява работата на бъбреците и черния дроб, насърчава активното отстраняване на излишната течност и подобрява метаболитните процеси в организма. Липовият чай е нискокалорична напитка, която помага за ускоряване на метаболизма и насърчаване на загубата на тегло. Редовната консумация на липов чай ​​може да ви помогне да постигнете желаните резултати в борбата си с наднорменото тегло. 

Липовият чай има антиоксидантни свойства, които помагат за защитата на сърдечните клетки от свободните радикали и предотвратяват развитието на сърдечно-съдови заболявания. Той насърчава вазодилатацията, подобрява кръвообращението и нормализира кръвното налягане. Липовият чай има успокояващ ефект върху нервната система, помага за облекчаване на стреса и подобряване на настроението. 

Помага за премахване на нервното напрежение, подобрява съня и общото благосъстояние. Цветята на липата дължат своите лечебни свойства на уникалния си състав. Гликозидът тилиацин е добре известен фитонцид, тоест вещество, което предотвратява растежа и развитието на бактерии. Тилиацинът има и потогонно действие, затова липовият цвят се използва при високи температури. Благодарение на активното изпотяване излишната топлина се губи от тялото чрез потта, което води до намаляване на телесната температура. 

Също така заедно с изпотяването от тялото се извеждат токсините – опасни отпадъчни продукти на вируси и бактерии. Флавоновите гликозиди са вещества с антибактериално действие. Танини - те имат отхрачващ ефект, така че са ефективни при кашлица. Витамин С (аскорбинова киселина)  - липовите цветя съдържат голямо количество аскорбинова киселина, която укрепва имунната система, помага да се справите с възпалението и дава сила за борба с болестта.

Каротин - този мощен антиоксидант участва във функционирането на имунната система и помага на телесните тъкани да се възстановят по-бързо от възпаление, а също така поддържа здравето на лигавиците. Тоест цветята на липата имат комплексен ефект върху тялото: неутрализират вирусите и бактериите, намаляват възпалението и насърчават отделянето на храчки при кашлица. Имат и температуропонижаващо действие, ускоряват заздравяването на рани и се използват като естествено успокоително средство. 

Липовият цвят се използва под формата на чайове, запарки, лосиони и компреси. Полезните свойства на липовите цветове се използват и в козметологията. Липовият чай е невероятно растение, което може да донесе големи ползи на тялото ни, пише аctualno.com. Укрепва имунната система, пречиства организма, помага за намаляване на теглото, подобрява работата на сърдечно-съдовата система и помага за облекчаване на стреса. Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Избор на нов български патриарх
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Арестуваха Брендо
Либерализъм и консерватизъм в Европа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: