Терзиев за Цветана Манева: Тя е истинско олицетворение на духа, който извисява нашия град и ни вдъхновява

Автор: Цвети Христова
Коментари (0)
16:55 / 18.09.2024
764
С голямо вълнение връчих Специалната награда на София за култура на невероятната Цветана Манева! Тя е истинско олицетворение на духа, който извисява нашия град и ни вдъхновява. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в личния си профил във Facebook, видя Sofia24.bg.

Ето какво още каза столичният кмет:

С думите: "Аз заслужавам това – наричам себе си особен случай и се радвам, че съм на 80 години. Искам още!“, Манева показа какво означава истинската отдаденост към изкуството. По време на церемонията отличихме и други изключителни творци с ярки постижения в областта на литературата, театъра, архитектурата, музиката, киното, визуалните и перформативните изкуства. Всеки един от тях допринася за богатия културен облик на София, превръщайки я в културен център на Европа.

Особено впечатляващо беше признанието в категория "Архитектура“ за екипа, който възстанови Централните хали. Нашата културна среда е нашето наследство и всички ние печелим, когато съхраняваме и развиваме красотата на града си.

Творците са сърцето на София! Благодаря на всички, които правят града ни по-пъстър и вдъхновяващ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
DJ Мартен не пускал чалга? Камелия не може, но Андреа може
Дичо се завърна не къде да е, а в D2
Стоичков показа, че е перфектен играч и с по-малки топки
Ергенка се показа бременна
Деси Слава горда баба на внучка на 5 месеца
Нова "мистериозна заплаха" нападна Европа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).