Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тези билки са изключително полезни за мъжете
©
Стремежът към оптимално здраве и жизненост при мъжете най-често включва поддържане на физическа сила, здрава имунна система и стабилно психическо здраве. Билките могат да помогнат в поддържането на мъжкото здраве, като предоставят натурални вещества, стимулиращи важни функции на тялото.

Женшен

Женшенът (Panax ginseng) е една от най-известните билки, използвани за подобряване на физическата издръжливост, енергията и концентрацията. Освен че може да увеличи енергията и да намали умората, женшенът има способността да стимулира имунната система и да подобри циркулацията на кръвта. Изследванията показват, че тази билка може също така да помогне при еректилна дисфункция, като подобри кръвообращението в гениталната област, пише Puls.bg.

Женшенът съдържа активни вещества, наречени гинзенозиди, които имат антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Гинзенозидите стимулират производството на хормони, които подобряват физическата и психическата устойчивост на стрес и помагат за поддържането на енергийния баланс.

Сао палмето

Сао палмето (Saw palmetto) е друга билка, често използвана от мъжете, особено за поддържане на здравето на простатата. Билката се използва за облекчаване на симптомите на доброкачествена хиперплазия на простатата, която е често срещан проблем сред мъже на възраст над 50 години. Палметото съдържа вещества, които блокират действието на ензима, отговорен за превръщането на тестостерона в дихидротестостерон (хормон, свързан с уголемяването на простатата). Проучванията сочат, че екстрактът от сао палмето може да помогне за намаляване на честотата на уриниране и да подобри потока на урината, без да причинява сериозни нежелани реакции.

Трибулус терестрис

Трибулус терестрис (Tribulus terrestris), или бабини зъби,  е билка, която се използва традиционно за повишаване на либидото и подобряване на сексуалната функция. Тя съдържа активни съставки, наречени сапонини, които стимулират производството на лутеинизиращия хормон, който, от своя страна, увеличава нивата на тестостерон. Трибулус терестрис може да бъде полезен за мъже, които имат проблеми с либидото или страдат от ниски нива на тестостерон, които водят до умора и намалена физическа активност.

Ашваганда

Ашваганда (Withania somnifera) е адаптогенна билка, която подпомага организма в справянето със стреса и подобрява психическата и физическата издръжливост. Тази билка има доказано благоприятно въздействие върху нивата на кортизола (хормон, свързан със стреса) и може да подобри качеството на съня, като същевременно подпомогне възстановяването на организма.

Ашваганда, известна също като "индийски женшен," е билка, свързана с подобряване на физическата сила и мускулната маса при мъжете. Тя подпомага синтеза на протеини в организма и улеснява възстановяването след физически натоварвания. Освен това, изследванията показват, че ашваганда може да подобри сексуалната функция и фертилита при мъжете, като увеличава броя и подвижността на сперматозоидите. Тези ползи правят ашваганда популярна хранителна добавка сред мъжете, които търсят натурални начини за повишаване на енергията и подобряване на репродуктивното здраве.

Мака

Маката (Lepidium meyenii) е корен, произхождащ от Андите, известен със своите тонизиращи и адаптогенни свойства. Тя подпомага повишаването на енергията, издръжливостта и сексуалното желание при мъжете. Мака също така има положителен ефект върху хормоналния баланс и подпомага фертилитета. Изследванията показват, че маката може да стимулира производството на хормони, които регулират сексуалната функция и подобряват психическата устойчивост на стрес, като по този начин оказва положително влияние върху цялостното здраве. Мака е често използвана добавка за подобряване на физическата издръжливост и умственото фокусиране.

Куркума

Куркумата (Curcuma longa) е билка с мощни противовъзпалителни свойства, дължащи се на активната съставка куркумин. Тя е особено полезна за мъжете, които страдат от хронични възпаления, като артрит или други възпалителни заболявания на ставите. Куркуминът действа като мощен антиоксидант, който помага да се неутрализират свободните радикали и да се намали възпалението в организма.

Комбинацията от антиоксидантните и противовъзпалителните свойства прави коркумата много полезна хранителна добавка. Проучванията показват, че тя също така може да подпомогне здравето на сърцето, като подобрява функцията на кръвоносните съдове и намалява риска от сърдечносъдови заболявания.

Коприва

Копривата (Urtica dioica) е билка, която често се използва за поддържане на здравето на простатата и уринарния тракт. Екстрактът от коприва съдържа вещества, които подпомагат нормалното функциониране на простатата и могат да намалят симптомите на доброкачествена хиперплазия на простатата. Освен това копривата съдържа минерали като магнезий и желязо, които подобряват енергийния метаболизъм и физическата издръжливост.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парашутисти паднаха край Ботевград
Процедурата за избор на нов главен прокурор
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (463) 14%
Добре, но можеше и по-добре (450) 14%
Не се справи (634) 19%
Пълна трагедия (1743) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: