Тези хранителни продукти стават токсични в микровълновата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:56 / 18.12.2024
333
Спанакът съдържа оксалова киселина, която става токсична при повторно нагряване. Това вещество може да причини образуването на камъни в бъбреците. Спанакът също така съдържа и нитрати, които се превръщат в нитрити.

Нитритите се комбинират с химикали в червата и могат да доведат до развитие на рак. Диетолози отбелязват, че претоплянето и на чая е опасно.

То активира всички бактерии, които са били "спящи“, което означава, че има риск от чревни разстройства и отравяне. От друга страна, оризът може да съдържа бактерии Bacillus cereus, които не се унищожават при нагряване в микровълнова фурна.

Спорите им могат да навлязат в храносмилателния тракт и да причинят неприятни симптоми като диария, повръщане и спазми, пише zdrave.to.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Кога ще наблюдаваме пика на последния за годината метеорен поток?...
Доналд Тръмп изненада американците със смяна на имиджа
Тялото има нужда от този витамин ежедневно, защото превръща храна...
Ужасна трагедия в семейството на елитната ни съдийка Християна Гу...
След инцидент във фитнеса Маги Сидерова загуби част от пръста си
Термометрите полудяха! Навън е пролет!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).