Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Той е холивудска легенда, каквато е баща му, както и съпругата му! Любопитно е, че с жена си са астрални близнаци
Автор: Цвети Христова 11:12 / 25.09.2023Коментари (0)2536
Загадката на Sofia24.bg е свързана с един американски актьор, който е роден на 25 септември 1944 година в Ню Брънзуик. Той е син на друга голяма легенда на Холивуд - Кърк Дъглас и на британската актриса Даяна Дил. След осмата си година израства при майка си и втория си баща в Кънектикът, но прекарва ваканциите с родния си баща. Майкъл учи драма в университета в Калифорния. Започва холивудската си кариера като асистент-режисьор на някои от филмите на баща си от 60-те години на миналия век. 

Майкъл има две години по-малък брат - Джоел. Има бурно детство и дори е изключен от училище, след като започва да бяга от часове, да пие алкохол и да кара мотор. Единственият, с когото се съобразява, е баща му, от когото има респект заради това, че е имал труден живот на младини, но е успял да покори Холивуд.

Кърк Дъглас не иска синовете му да стават актьори. Но Майкъл все пак се записва да учи драма в университета в Калифорния. Започва кариерата си като асистент-режисьор на някои от филмите на баща си през 60-те години на миналия век. Участва и в няколко телевизионни драми, но за първи път печели известност в ролята си в сериала от 70-те "Улиците на Сан Франциско". Той дори режисира две от сериите.

Когато е 29-годишен - през 1975 г., става изпълнителен продуцент на култовия филм на Милош Форман "Полет над кукувиче гнездо", в който Джак Никълсън изиграва една от най-добрите си роли. Лентата получава пет награди "Оскар", включително и за най-добър филм. Следват много успешни роли за самия него - в "Китайски синдром", "Войната на семейство Роуз" и "Фатално привличане", където е първото му запомнящо се партньорство с актриса - Глен Клоуз. Но през 1992 г. излиза "Първичен инстинкт", който Дъглас прави фурор заедно с Шарън Стоун.

Той си партнира в "Перфектно убийство" с Гуинет Полтроу и в номинирания за Оскар "Трафик“ със съпругата си - Катрин-Зита Джоунс.

За първи път Майкъл Дъглас се жени през 1977 г. за Диандра Лукър, с която имат един син – Камерън. Разделят се през 1995 г. През 2000 г. той се жени за дългогодишната си приятелка - Катрин Зита-Джоунс. Още същата година се ражда синът им Дилън, а след 3 години и дъщеря им Карис. По-късно разказва, че се е влюбил в нея, когато я е гледал в "Маската на Зоро" и още тогава е искал да стане баща на децата ѝ. Любопитно е, че и двамата са родени на 25 септември. Една от най-щастливите двойки на Холивуд отбелязва двойния си празник, като 25 септември. Красивата актриса става на 54 години, а актьорът - на 79. 

Дъглас е активист за подкрепа на човешките права. Като продуцент и актьор той доказва, че може да е на равнището на баща си.

През тази година Майкъл Дъглас бе удостоен с почетната награда на фестивала в Кан за цялостен принос. Американската актриса Ума Търман представи на сцената Дъглас, като го нарече "титан" и "звезда завинаги", а публиката го аплодира на крака. 

Катрин Зита-Джоунс е родена на 25 септември през 1969 г. в уелския град Суонзи. На единадесет години се снима в лондонска продукция, а на петнадесет години се мести в Лондон и започва да търси актьорска изява. През 1991 г. става известна в обединеното кралство с огромния успех на "Darling Buds of May“, телевизионен сериал, в който играе по-голямата дъщеря във фермерско семейство.

През 2000 г. изиграва съпругата на наркобос в спечелилия "Оскар" - "Трафик“ на Стивън Содърбърг, за която си роля е номинирана за награда "Златен глобус за най-добра поддържаща актриса". През март 2003 г. бременната Катрин Зита-Джоунс печели "Оскар" за участието си в музикалния филм "Чикаго".



Още по темата: общо новини по темата: 5905
14.08.2024 »
14.08.2024 »
14.08.2024 »
14.08.2024 »
07.08.2024 »
30.07.2024 »
предишна страница [ 1/985 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Антикорупционната комисия разследва схема за рекорден заем от ББР
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожар пламна в дом за възрастни в Банкя
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: