Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Той е работил в цирк, а днес е световноизвестен актьор
Автор: Цвети Христова 10:19 / 22.08.2023Коментари (0)1463
©
Загадката на Sofia24.bg е свързана с един актьор, известен с ролите си на Джон Торнтън в "Север и юг“, Гай Гисбърн в сериала на БиБиСи "Робин Худ“ и Лукас Норт в сериала "Фантоми“. Той играе Торин Дъбощит в трилогията на Питър Джаксън "Хобит“. Познахте ли го? Това е Ричард Армитидж, който е роден на 22 август 1971 година в английския град Лестър.

Учил е в начално училище в Хънкоут, а по-късно и в колежа Брокингтън в Ендърби. Армитидж е учил музика като е свирил на чело в училище и в местни оркестри. Научил се е да свири и на флейта. Продължил е образованието си в колежа Патисън в Ковънтри, където образованието му включвало също танцуване и актьорско майсторство. Покрил е най-високо ниво на изпитите по музика и английски.

На 17 години се присъединява към цирк в Будапеща, за да получи признание в английското и американското актьорско общество. След завръщането си в Англия се отдава на кариера в музикалния театър, като играе в редица мюзикъли, включително и в "Котките“. Записва се в Лондонската акадeмия за музика и драматични изкуства, за да учи актьорство. Играе и второстепенни роли в представленията "Макбет“, "Хамлет“, "Дукесата на Малфи“ и "Четирите пекари на Алис“ с Бирмингамския репертоарен театър.

Първата му главна телевизионна роля е Джон Стендринг в драмата "Спаркхаус“.

След това той приема различни поддържащи роли в телевизионните продукции "Между чаршафите“, "Студени крака“, "Последни сили“. През 2004 година Ричард Армитидж за пръв път играе главна роля като Джон Торнтън в адаптацията по романа на Елизабет Гаскел "Север и юг“. 

През 2005 играе Питър МакДъф в "Макбет“, появява се и като Филип Търнър в "Божествената пропорция“, една серия на "Мистериите на инспектор Линли“. 

През 2006 играе главната роля на Гай Гизбърн в БиБиСи сериала "Робин Худ“. 

Появява се и в двусерийното специално коледно издание на "Викарият от Дибли“ като Хари Кенеди. През 2007 година Армитидж играе моториста Рики Дийминг в детективската драма с Мартин Шоу и Лий Ингълби "Джордж Джентли“.

Появява се и в продукцията "Мис Мери Лойд – Кралицата на музикалната зала“ в ролята на първия ѝ съпруг - Пърси Кортни. Играе също Филип Дюран в Ordeal by Innocence“ – адаптация по романа на Агата Кристи. Той се присъединява към екипа на "Фантоми“, играе и в драмата "Продължавайки напред“, както и в "Отвърни на удара“. Армитидж е ангажиран и с филмирането на "Хобит“, той се появява само като гост-актьор във втория сезон.

Армитидж се появява като нацистки шпионин Хайнц Крюгер в "Капитан Америка: Първият отмъстител“. Ричард Армитидж е избран за Торин Дъбощит на кастинга за трисерийната продукция "Хобит“. Първият филм от поредицата "Хобит: Неочаквано пътешествие“ е пуснат на 14 декември 2012 година. Аримтидж е избран на кастинга за "Черно небе“, като снимките са започнали през юли 2012 година.

Участвал е и в драма по Шекспировата пиеса "Ричард III“.



Още по темата: общо новини по темата: 6063
10.09.2024 »
09.09.2024 »
09.09.2024 »
09.09.2024 »
09.09.2024 »
09.09.2024 »
предишна страница [ 1/1011 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Бюджет 2024
Избор на български еврокомисар
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Избират нов български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: