ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Този плод е много вкусен и не предизвиква алергични реакции | ||||||
| ||||||
Крушите са богати на хранителни вещества. Те са добър помощник за храносмилането и обмяната на веществата, като нормализират работата и на черния дроб и бъбреците. Крушите също така съдържат антиоксиданти, витамини и минерали. Използват се за лекарство още от древността, защото в тях има много биоактивни вещества. Крушата съдържа витамини Е, Р, А, С, В1, В2, РР, фолиева киселина, каротин, пектин, катехини, желязо, мед, манган, калий, йод, калций, молибден, кобалт, дъбилни вещества и целулоза. Могат да се консумират пресни, консервирани или изпечени. Крушите могат да помогнат за загубата на тегло, защото стимулират метаболизма. Фибрите в плода помагат за превенция на някои заболявания, включително и рак на дебелото черво. Те се грижат за добрите бактерии и по този начин влияят и върху здравето на цялата имунна система. При консумация на круши се намалява риска от сърдечни заболявания и се понижават нивата на холестерола. Хората, които имат стомашна язва, не трябва да консумират сурови круши, тъй като те дразнят лигавицата на стомаха. Най-добре е да се ядат круши един час след хранене. Любопитно е да знаете, че заради формата си - крушата става "кръстница“ на електрическата крушка. Дървото пък може да се използва за създаване на мебели и други предмети. Sofia24.bg ви предлага една италианска рецепта с круши, която ще ви отнеме само 2 минути от времето. Печени круши с ванилия - цялата рецепта се състои само от 3 прости съставки, които могат да бъдат намерени навсякъде. Печените круши са лек десерт, което го прави чудесен за летните месеци, но и достатъчно вкусен за есента и зимата. Тази рецепта е 100% веганска, без глутен, без масло, без ядки. Просто обикновена пълноценна храна. Начин на приготвяне: Поставяте зрели, нарязани на две и отворени круши в тава за печене или огнеупорен съд. Извадете семките с помощта на малка лъжица. Поставете крушите с разреза нагоре в произволен съд за печене. Можете да премахнете стъблата или да ги оставите за красива презентация. Необходим ви е и чист кленов сироп. Полейте всяка круша с кленов сироп и поръсете с канела. Това помага да се извлече естествената сладост от крушите, както и им помага да се карамелизират по време на печене. Ще ви трябва около ½ чаена лъжичка кленов сироп на 1 круша. Прибавяте и канела. Тази загряваща подправка се съчетава добре с текстурата и вкуса на крушата. Добавете на вкус ванилия, като поръсите щипка ванилия на прах с канелата. Загрейте фурната до 350 градуса. Печете крушите, докато омекнат, това е около 25-30 минути. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Обявяват новия партньор на Ралица Паскалева в "Игри на волята"
08:51 / 25.11.2024
Скъпите имоти във Варна: Каква е причината?
13:15 / 24.11.2024
Догодина вероятно няма да има български праскови, череши и сливи?
09:36 / 24.11.2024
Вижте две снимки от Варна с разлика от 118 години
08:29 / 25.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Varna24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: