![](http://i.id24.bg/img/loader.gif)
ЗАРЕЖДАНЕ...
Този зеленчук разрежда кръвта, предотвратява тромбоза и инсулт. Съдържа и много витамини | ||||||
| ||||||
Репичките съдържат и антоцианини, които имат противовъзпалителен ефект. Въпреки това, не всеки може да яде този пикантен зеленчук: експертите не го препоръчват при обостряне на стомашни заболявания. Какви са ползите от репичките: Те са много полезни за хората, които са на диета и искат да отслабнат. Симпатичните дребни зеленчуци са нискокалорични и богати на диетични фибри. Витамините, микроелементите и фенолните съединения в репичките забавят стареенето. Освен това зеленчукът укрепва кръвоносните съдове и прави кръвта по-течна, отбелязват специалистите. Кой не трябва да яде репички: Експертите назоваха заболявания, при които репичките са противопоказани: -обостряне на стомашна и дуоденална язва, - гастрит, - панкреатит, - холелитиаза. Юни е перфектният сезон, в който репичките са най-подходящи за консумация. Така, че бързо отивайте към пазара за няколко връзки пресни репички, които са вкусни и ще ви държат здрави и във форма, предаде dariknews.bg. *Тази статия има само информативен характер и не може да служи за лечение на заболявания. При здравословен проблем задължително се консултирайте с вашия лекар. |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg