Лютото предизвикателство носи марката "Respiro del Diavolo" /"Дъхът на Дявола"/ и е оценено на 1 569 300 точки по скалата за лютивост на Сковил. От заведението предупреждават, че клиентът, пожелал специалитета, трябва да е навършил 18 години и да си дава сметка, че може да получи сериозни увреждания след консумацията му. Сладкарите пък са задължени да носят ръкавици, когато приготвят лютите сладоледени топки. Сладоледът е 500 пъти по-лютив от пиперливия сос "Табаско".
Лудото кулинарно приключение започва в Италия, като сладоледът се изготвя по традиционна апенинска рецепта от 1936 г. Той "намира почва" в Шотландия, защото местните хора доста обичат лютото. "Дъхът на Дявола" обаче ще бъде истинско изпитание и за най-смелите сред тях. Опиталите сладоледа твърдят, че той наподобява експлозия на водородна бомба в устата.
Една сладоледена топка струва 2 британски лири.