Тъгата на кралицата: Ето това преобърна живота на Камила 

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:36 / 10.08.2024
1759
Мнозина са сигурни, че най-трудният тест за Камила Паркър-Боулс е бил периодът на тайната ѝ афера с принц Чарлз, а след това гневът на обществеността и медиите, които се стоварват с пълна сила върху "разбивачката на домове“. Кралските биографи обаче смятат, че атаките на журналистите и отхвърлянето на британското общество не могат да се сравняват с това, което херцогинята преживява, когато научава за внезапната смърт на брат си през 2014 г. 

Марк Шанд е четири години по-малък от Камила и тя се грижи за него от дете. Като възрастен Шанд става известен писател и пътешественик, но мъжът постига още по-голям успех в областта на благотворителността и хуманното отношение към животните. През 2002 г. Марк основава благотворителната фондация Elephant Family, посветена на защитата на слоновете от бракониерство и изчезване. 

Във вечерта на смъртта си Шанд провежда благотворително събитие в Ню Йорк, където успява да събере £1,3 милиона за своята фондация. След като приключва официалната част, Марк, заедно с приятели и колеги, отива в един от баровете, за да отпразнуват успешното набиране на средства. За съжаление това решение се оказва фатално за мъжа – той случайно пада в близост до заведението и получава черепно-мозъчна травма, която води до неговата смърт.  

Новината за гибелта на единствения й брат е истински удар за Камила. Кралският биограф и автор на Херцогинята Пени Джунор казва, че Нейно Височество никога не е успяла да се справи с трагедията: "Цялото семейство беше съсипано. Но на Камила все още й е особено трудно. Близките й все още се тревожат за нея – тя приема много тежко случилото се." 

След смъртта на Марк Шанд, Камила и Чарлз поемат патронажа на фондацията Elephant Family, като стават нейни съпрезиденти, пише Edna.bg. Оттогава общите усилия на двойката са събрали повече от £20 милиона за благотворителност. Въпреки че бизнесът на Марк Шанд продължава да разцъфтява, по-голямата му сестра не се справя по-лесно със загубата: "Тя продължава мечтата на Марк, но все още не може да говори за него.“

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Венци Мицов: Скъпи чалгари, любимата ви музика отдавна ви е изтри...
Един от най-популярните екзотични дестинации въвежда такса вход з...
Известен пластичен хирург: Започнах да отказвам, защото ми дойде ...
Звезди застават до Флорина в "Колко ми даваш"
Терзиев за Цветана Манева: Тя е истинско олицетворение на духа, к...
Радва ни от екрана, но е не само красиво лице, а и майка на три д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).