Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тя успя! Свали цели 80 кг, но тревогите и проблемите не спират
©
80 килограма по-лека е най-тежката българка! Деси от Ловеч успя да достигне завидните 125 кг за по-малко от година.

35-годишната жена се подложи на гастректомия, която представлява оперативно отстраняване на 80% от стомаха. В края на януари тази година борбената Десислава реши да преобърне живота си и да замине в Турция, за да направи първата крачка към пълната промяна. Връщайки се в България, младата жена имаше трудната задача да не спира да следва стъпките, с които да се вкара във форма. Всъщност операцията отнема едва 20 кг от теглото на Деси, останалите 60 са свалени благодарение на нейните неуморни усилия и воля.

"Продължавам и не се отказвам. Малко се предавам понякога. Когато видя, че не свалям, се стресирам, но продължавам. Когато се обърна назад и видя какво бях, като се сетя, че не можех да сляза дори по стълбите, а сега мога да излизам свободно навън и да пия кафе с приятелки, се чувствам много щастлива", споделя пред "България Днес" Десислава. 

Десислава бе затворник не просто в дома си, а в собственото си тяло. Тежеше над 200 кг. Чудовищното всекидневие я превръщаше буквално в развалина. Жената получаваше паникатаки. Вдигаше високо кръвно. Папиломи изникваха непрестанно по тялото й. Зъбите й падат и не можеше да се храни нормално, като изпитва нечовешки болки всяка вечер. Историята й трогна цяла България. Десетки се отзоваха, за да й помогнат. От благотворителната фондация "Подай ръка, заедно за по-добро бъдеще" и до днес са обвързани с каузата и съдействат с каквото могат. Сред ангелите й е и Росен Янчев. Певецът благодетел пое напълно безвъзмездно операцията й и продължава да я напътства по трудния път, който изминава, тъй като самият той също е минал по него.

"Спазвам режим. Даже другата седмица се каня да започна да спортувам. Ще тренирам с индивидуален инструктор. Първо ще започна с леки упражнения, да мога да се стегна, защото кожата ми много увисна, толкова свалени килограми няма как. В един момент много ще започне да ми пречи", допълва Десислава.

Жената все още не е успяла да оправи зъбите си, но се надява, че и това ще се случи някой ден. Към момента е ангажирана с други тревоги и това остава на заден план.

"Мама не е добре със сърцето. Тъкмо малко си стъпих на краката и тя легна. Дано да се стабилизират нещата. Неотлъчно съм до нея, няма как да я оставя", споделя с тъга младата жена.

Преди 5 години майка й претърпява тежка трудова злополука. Във фабриката, в която работи, мотокар минава през крака й и го смачква до неузнаваемост - чупи пръсти и раздробява стъпалото й. Следват болници, операции, присаждане на кожа, гангрена. Периодът е много труден за семейството, но те успяват да се съберат. Точно в този момент родителят на Деси получава инсулт. Сърце не дава на младото момиче да остави майка си и застава неотлъчно до нея. Увлечена в грижи, нерви и притеснения, Деси ограничава движението си и именно тогава започва да трупа стремглаво килограми, които безмилостно я обездвижват. Към днешна дата Деси е непоколебима и отново застава до майка си.

"Работа в момента и да искам, няма как. До мама съм, а и с тези зъби никой не ме иска. Навсякъде, където питах, ме връщаха, защото нямам вид", признава Деси.

Семейството се издържа от парите, които бащата докарва у дома, но той няма постоянна работа. От "Подай ръка, заедно за по-добро бъдеще" също помагат. Всеки, който желае да ги подкрепи, може да се свърже с тях на 0893/025-067 или да дари на:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай ръка ЗГЩБ/Give a Hand ZPDB

Основание: Дарение за Подай ръка



Още по темата: общо новини по темата: 1755
03.10.2024 »
03.10.2024 »
03.10.2024 »
03.10.2024 »
03.10.2024 »
03.10.2024 »
предишна страница [ 1/293 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Автомобил се вряза в метростанция до столичен мол, има загинали
Борба за влияние в Близкия Изток
Зима 2024/2025 г.
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: