"У дома" - живопис, скулптура и песен в галерия "Арт Маркони" утре

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:50 / 02.05.2011
672
Утре в рамките на "Майски салон на изкуствата" от 18.30 часа в галерия "Арт Маркони" се открива културното събитие "У дома".

То е не просто премиера на компактдиска с едноименното заглавие на Владо Стоянов, това е артистичен диалог между приятели всеки със своя изразен език - изпята поезия, скулптура и живопис. Заради самата идея Иван Обретенов и Христо Христов довършват започнати творби, допълват с нови и атмосферата, в която ще прозвучат песните на Владо е достатъчно енергезирана.

Седемте платна заковават мощно в общото си звучене с преобладаващо графитено сиво разбито от топлата гама на охра, избеляло синьо, розово, бяло: "Някъде", "Интервенция в синьо", "Един следобед", "Врата". Отворените врати на живописната изразност на Иван Обретенов са белязани от някаква емоция, състояние на мисълта и духа, отзвук от преминаващия ден, надежда за утре или просто размисъл в цвят. В десет скулптури Христо Христов събира своя свят населен с притчи, приказност и музика. Тя извира изпод струните на Орфеевата арфа, от много ручила на гайдата.

Естетска, изчистена линия, ясни контури, лишени от драматизъм и в същото време провокиращи и размислящи - един великолепен синхрон между живописта на Иван Обретенов и скулптурата на Христо Христов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Камелия: Чалгата е поведение, а попфолкът не може да бъде изкорен...
Могат ли имитиращите млечни продукти да навредят на здравето ни?
Първи подробности за новата голяма находка от Хераклея Синтика
Най-големият фестивал за независима музика избра своята песен за ...
Кои са храните, които благоприятстват мозъчната функция
Мария Василева: Изложбата на Константин Златев "Peace by peace" и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).