В Драмата падат спектакли заради неизплатени заплати

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:04 / 04.11.2010
879
Мощен скандал се завихри снощи във варненския театър. Минути преди актьорите, участващи в спектакъла "Фауст" на Лилия Абаджиева да излязат на сцената, техниците са отказали да си свършат работата. Това е довело да отмяната на представлението, което е било откупено на 100% от общината срещу крупните 3400 лева. С него отдел Образование е трябвало да обогати духовно участниците в провеждащите се тизи дни в града Конференция по проблемите на просветата.

Причината за отказа от страна на техническия персонал да обслужи представлението е чисто финансова. Хората просто отказват да продължават все така да работят без пари. Ако не се намери решение, същата съдба очаква и останалите представления от афиша на Драмата. Театралната част от структурата вече си имала нов артистичен директор. Това е актьора Пламен Георгиев. Той седна на шефския стол заеман до вчера от колегата му Пламен Димитров. Последният остава в ДТ "Стоян Бачваров" в качеството си на артист.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мел Гибсън обикаля в Европа, за да търси място за продължението н...
За първи път учените успяха да видят в детайли движението на плаз...
Марта Вачкова тръгна из гората въоръжена, но за гъби
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
"Колко ми даваш" разби зрителите
Гатьо се завръща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).