Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
В Шабла закриха честванията на Деня на будителите с премиера на стихосбирка
Автор: Екип Varna24.bg 09:42 / 02.11.2010Коментари (0)746
Премиерата на стихосбирката "На брега", на шабленския поет Стефан Жечев, беше закономерен завършек на вчерашния Ден на народните будители. Зеленият обучителен център събра многобройна публика-приятели, колеги, ученици на поета.

"На такава публика, в днешно време биха завидели и най-големите културни центрове в страната."- каза в краткото си експозе редакторът на стихосбирката Здравко Пеев. Със Стефан Жечев го свързва дългогодишно приятелство и негова е честта, да редактира първата му книга.

Литературната вечер започна с кратък филм за живота на поета и учителя и подбрани негови стихове, които изпълни актьора Димитър Ялнъзов.

Авторът поздрави присъстващите с "добре дошли" и благодари на виновниците, стихосбирката да види бял свят. Те са, редакторът Здравко Пеев, авторът на корицата Илия Вълчев, издателят- Сдружение на писателите гр.Добрич.

На премиерата присъстваха кметът на общината Красимир Кръстев и председателят на общинския съвет инж.Димитър Арнаудов, Керанка Далакманска, Драгомил Георгиев, Сашо Серафимов.

За стихосбирката на Стефан Жечев редакторът Здравко Пеев каза: "Стиховете му са писани с пределна откровеност-свойствена за човек с достойнство-чист и несуетен. Необикновеното в тях е, доверчивото сливане на поетичните терзания с всекидневния уморителен и упоителен физически и умствен труд."

"Закъснялата първа книга на Стефан Жечев има предимството, че съдържа най-доброто от творчеството му, от първите плахи стъпки, до "мъжката поезия", която четем в стихосбирката ."- каза по време на представянето Драгомил Георгиев.

От името на колегите на поета, учителите от СОУ "Асен Златаров", го поздрави Мария Недялова. Тя разказа, че прохождането й в професията, съвпада с най-активния творчески период на поета и си спомня за прекрасната атмосфера в училището, където се редят стихове във всяка свободна минута.

"Книгата на Стефан Жечев се чете на един дъх. Оставяш я, после отново се връщаш към нея осмисляйки прочетеното, човешка поезия, в която всеки може да намери себе си. Поклон!"- каза в краткото си слово кметът на общината Красимир Кръстев. След "деловата част", която продължи точно един учебен час, вечерта продължи на чаша вино и с раздаване на автографи.

Едно емоционално и стойностно събитие, което още веднъж показа, че няма криза в духовността на българина, както беше посочено по време на премиерата.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: