Варненка с награда от "Еврофест 2011"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
15:18 / 14.11.2011
1841
Българският музикален продуцент Доно Цветков получи почетната награда за "Принос към попмузиката на Балканите" на сцената на XV Международен музикален попфестивал "Еврофест", който се проведе в Скопие на 13 ноември 2011 г.

"Тази награда се дава на г-н Цветков за изключителния му принос за популчризирането на най-добрите образци на поп и рок музиката на Балканите, както и в качеството му на международен мениджър и член на журита на най-ярките фестивали за попизпълнители и песни по цял свят, а също така и за дълголетието на един уникален за Балканите проект -международния попфестивал "Откритие" във Варна" - заяви Костадин Костадиновски- музиковед , директор на "Еврофест", Скопие.

Почетна награда за заслуги получи и попзвездата от Хърватска Ален Славица, популярен изпълнител в страните от бивша Югославия през 80-те и 90-те години.

Тази година "Еврофест 2011" включваше в програмата си: конкурс за нови македонски поппесни и кавърверсии на македонски песни, както и международен конкурс за лауреати от европейски попфестивали. В извънконкурсната програма бяха представени най-големите песенни хитове и победители от "Еврофест" през отминалите 15 години.

Представителката на България Елиз Нигохозова спечели първа награда в конкурса за лауреати от европейски попфестивали, присъдена и от международното жури на XV Международен музикален попфестивал "Еврофест".

Тя се представи с кавър на македонската песен "Славеят и розата" и "Хелоу , Доли!"/ от мюзикъла"Кабаре"/.

Елиз е родена през 1984 г. във Варна. Започва да пее на 6-годишна възраст в детски хор. След като е приета във Френската гимназия, започва да пее френски песни. Професионално изпълнява поп и джаз музика, след като става възпитаничка на музикално студио "Да" във Варна. Участвала е в много фестивали и конкурси.

Виж коментарите (3)
Още новини от Любопитни новини:
Най-големият фестивал за независима музика избра своята песен за ...
Кои са храните, които благоприятстват мозъчната функция
Мария Василева: Изложбата на Константин Златев "Peace by peace" и...
Ако сте родени през есента ви очакват дълголетие и академични вис...
Проф. Рачев каза какво време ни очаква до края на месеца
DJ Marten за "Луда по тебе" и Джокович: Оказа ce, че се намирам н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).