Варненска галерия продуцира филм

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:18 / 03.11.2010
1235
"Алфа артгалерия - Център за популяризиране на българското изкуство", подготвя поредния си проект. Собственикът на центъра Добромир Славчев е продуцент на новия български игрален филм "Кървава клетва". Славчев е автор на сценария, а режисьор е Станислав Дончев.

Сюжетът е вдъхновен от народните борби за национално освобождение, като акцентът е върху легендарния воевода Стефан Караджа. Зрителят ще се запознае с моменти от битието и на неговия съратник Хаджи Димитър, с когото успяват да всеят смут в Османската империя. Дълго време имената им не слизат от първите страници на вестниците у нас и на Запад.

Зрителите ще видят пресъздадени образите и на други национални герои - Раковски, Левски, Панайот Хитов, чиито пътища се преплитали в името на Освобождението. В изпълнението на проекта ще бъдат ангажирани както млади актьори, каквито са били и истинските герои, така и любими лица от екрана.

До момента снимачният екип разполага с 200 000 евро, осигурени от "Алфа Имоти" - фирмата, съдържател на центъра. Нужни са обаче още средства, обясни продуцентът Добромир Славчев, който е известен мецанат не само във Варна.

Източник: в. "Черно Море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мел Гибсън обикаля в Европа, за да търси място за продължението н...
За първи път учените успяха да видят в детайли движението на плаз...
Марта Вачкова тръгна из гората въоръжена, но за гъби
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
"Колко ми даваш" разби зрителите
Гатьо се завръща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).